Thursday, September 11, 2008

Raikan Kelahiran - Edisi Iftar

Iftar hari ini di sebuah restoran di Ampang Park dengan temanku. Aku sampai lebih awal dari temanku. Keadaan restoran ni masih sunyi. Waiter tu tanya nak order dulu ke? Cemana ya.. Yang aku pasti cuma teh ais untuk temanku. Yang lain, kena tunggu dia juga. I have no idea what to order. Semakin lama semakin gamat suasana restoran ni. Full house.



Setiap meja diberikan kurma untuk Iftar, bergantung kepada jumlah orang di meja itu. Kalau dua orang.. dapat ler dua biji kurma. Agaknya.. kalau mintak lebih, boleh tak? Kami pesan teh ais untuk temanku (seperti biasa) dan air longan untuk aku. 26 is my age.. hehehe.. takda maknanyer! Haha. 26 tu nombor meja sebenarnya...!



We had Baby Kailan with Garlic Sauce (errr.. both of us agreed that the Baby Kailan is not a baby anymore.. dah jadi teenager dah), Black Pepper Beef and the yummylicious Asam Pedas Ikan Kerapu. Memang sedap. Asam Pedas tu ada campuran nenas, tomato & bunga kantan. Yummy! Then, we had Banana Split for dessert. Dah lama dah tak makan Banana Split ni. Dulu2 time sekolah2 rajin ler makan Banana Split ni kat KFC.


Thank you temanku for the lovely iftar/dinner. Thank you. :-)


Salam kasih.

4 comments:

nAd said...

sebak tgk banana split =P

Sept_11 said...

Nad,

Nanti kita gi makan yek.. jangan sedey2.. :)

KajangMaliTalakSombong said...

Leave your comment..ishh ishh issh no komen lah!...

Sept_11 said...

KMTS

Thank you :-)