Friday, September 19, 2008

Dari Cermin Pandang Belakang


Hari ni aku agak busy. Workload bertambah, sebab kelmarin banyak branches yang cuti sempena Nuzul Quran. Penatnya.. Balik rumah, ngantuk.. rasa nak tidur (ganti tidur?). Jam 1.45pm, aku sms temanku "Tolong kejut pukul 3 nanti boleh, tq.." Bukan tak ada alarm clock, bukan tak leh set alarm kat handphone, saja je....! Hiks.

Semalam dah janji dengan Dikna, pagi nanti nak sahur di Pelita. "Nanti amik Dikna kat rumah ye.. Dikna balik sekolah pukul 5.30". Lepas fetch my sis, aku teruskan perjalanan nak jemput Dikna kat rumah. Kebetulan temanku dalam perjalanan balik kerja. Kebetulan kami di jalan yang sama. Sempatlah kami berkonvoi, jalan yang sama.. tapi destinasi yang berbeza. That's the best thing to do, when u don't have the chance of seeing each other. Itulah dia, temanku, dari cermin pandang belakang kereta aku. Kalau ada polis tadi, mesti kita dah "kopak" RM300 sorang kan.. sebab sms sambil driving. Aiyohhh!

Salam kasih.

4 comments:

CikTipah said...

bukan je saman sb sms, tp ngan ngambik2 gambo bagai sambil drive tuh. isk isk isk...

Sept_11 said...

amik gambar pakai henpon takpe... hehe

KajangMaliSukaHutan said...

cik sept_11, jangan pandang belakang....kawasan hutan tu tau.. kekeke

Sept_11 said...

kajangmali,

siang hari takpe.. jangan memalam.. bahayer!