Thursday, September 18, 2008

Pagi & Tengahari

Cerita Pagi

Biasanya, ramai yang adakan majlis berbuka puasa dengan teman2 office. Pagi tadi, sebelum subuh sebenarnya, aku & officemates bersahur bersama di Pelita Jalan Ampang. Kami lebih mudah buat sahur gathering dari iftar gathering. Sebabnya, faktor waktu kerja. Kami terus ke office selepas selesai sahur. Mudah. Kalau nak iftar beramai2 tu leceh juga.. kena keluar balik dari rumah & mengharung traffic jam. Silap2 sampai di tempat iftar, pahala puasa dah kurang!



Farid, Zuhir, Nash & Monchehman


Orang lain ala2 mengantuk jer kan bila bersahur tu. Tak larat buka mata.. Selera pun tak ada. Tapi kami, disebabkan dah biasa dengan waktu ni, macam orang sarapan pagi lagaknya. Jam di tiang tu menunjukkan pukul 5.10am. Lagi 39 minit masuk waktu Subuh.

**********

Cerita Tengahari


Kereta teman & kereta teman teman.

Tengahari panas terik. Kereta pun dah berdebu. Lama dah keretaku ini tak mandi. Plan nak basuh kereta balik dari jumpa temanku. Kebetulan pulak.. kereta dia pun nak pi mandi jugak. So, berkonvoi ler ke car wash. Terima kasih kepada encik carwash itu, elok jer dia lalu time aku nak snap gambar ni. Takyah susah2 nak edit.


Alangkah sedihnya hati... tak sampai sejam lepas tu.. KL pun hujan... Aduhai.... Thank you temanku, sebab teman & belanja cuci kereta.


Salam kasih.

4 comments:

CikTipah said...

cite pagi, tghari sajork? petang dan mlm apa cerita?? hiksss.

sedapnye makan roti canai pelita ampang. diulangi..AMPANG!! ss15 tak sodap!!!

Sept_11 said...

Jom la mai KL. Sahur & berbuka sesama.

ciktipah,

petang dan malam.. biarlah RAHSIA!! hiks!

kajangMaliKeteKecik said...

hujan sedih laaa tu sebab bumper kete calar, kan kan hihihi...

Sept_11 said...

kajangmali,

sedey maa... :(

nanti nak pergi wax la.. bagi ilang calar.