Saturday, July 18, 2009

Berdiri Seorang Perindu



Weekend.... kalau takda class adalah masa untuk santai2, buat kerja2 tertunggak, peluang untuk habiskan baca buku cerita dan mengemas2. Tadi, lepas Maghrib, duk dalam bilik, kemas apa yang patut. Sambil2 lipat kain tadi, dengar SinarFM, lagu permintaan. Kadang2 menarik jugak layan lagu2 lama nih... teringat zaman kanak2, zaman sekolah, zaman study dulu... dan kebetulan jugak... ada yang request lagu Berdiri Seorang Perindu dari Ibnor Riza..

Teringat kembali masa Konsert Lelaki Ini Anuar Zain baru-baru ni, AZ nyanyikan lagu ni... tangkap syahdu..!! Terus cari lagu ni di www.mixpod.com dan letak lagu kat sini..



Berdiri Seorang Perindu - Ibnor Riza


Sikap mu meremukkan hati
Sengaja kau kenang lagi
Kisah menyentuh hati gelisah diri ini
Adakah ku diuji

Kasih ku yang terlalu dalam
Usahlah dipersendakan
Sabar dan kejujuran jadi akar cinta
Agar kita bahagia

Berdiri aku di sini bukan untuk seketika
Berdiri aku sebagai perindu
Meski pun jiwa ku sedih
Terasa bagai dihiris
Namun ku tersenyum selalu
Ku sentiasa beri kesempatan
Semoga ada ruang kemesraan

Kita yang punya perasaan
Terkadang rasa terkilan
Janganlah dikeruhkan kasih yang sedang tenang
Kerana ku merindu




Enjoy the song ya...




Salam kasih.

10 comments:

zonaku said...

salam... lagu ibnor riza sangat syahdu... tangkap leleh.....

x g pun konsert lelaki ini... kalau x, tangkap leleh kat konsert, buat malu jer....


huhuhu... x sanggup dah degar!

adibah said...

zonaku,

owh.. anuar zain nyanyi lagi syahdu giler... terdiam bila dengar... airmata dalam hati dah ngalir laju giler...! :-)


Singgah lagi ye, dik :-)

edzlin007 said...

lama gile tak dgr lagu ni.

adibah said...

edzlin,

enjoy the song! :-)

AmierHamzah said...

la.. ingat lagu jamal tadik.. sepi seorang perindu..

"Betapa Sepinya.. Hidup Seorang Perindu... Di Hanyut Oleh Keresahan... Oh Rindu Hati Ku.. Tak Jemu Padamu.. Selagi Kau Masih Ku Cinta"

aiseh.. salah lagu la plak.. but jamal gak best

adibah said...

Amier,

Lagu yang ni lagi best! :-)

AmierHamzah said...

adibah,

yer ke?? best ke.. but tak ingat melodi la.. ni nak ke tengok rancangan aznil ni.. jgn lufer lirik.. wakakakak - 88x baru ingat.. wakakakkaa

adibah said...

amier,

lagu tu ada kat citer jangan lupa lirik??? wahhhh

AmierHamzah said...

ada la.. tak silap kalau tertengok ada kot dua tiga minggu lepas.. mamat mana tah nyanyi.. peh tu cam poyo jek.. ala. tengok ulangan la kalau ada la.. ahaks.. den pun lupo.. wakakaka

adibah said...

Amier,

ya ka?? :-)