Thursday, July 9, 2009

Kursus Kura Kura


Hari ni aku berkursus. Semua orang kena pergi kursus, paling tidak pun 4 hari. Semuanya kerana KPI (Key Performance Index). Untuk dapat markah KPI, kena pergi kursus. Kalau tak pergi tak dapat markah. Gomen pun dah sibuk tentang KPI. Dulunya KRA, sekarang ni KPI.

Korang suka KPI? Secara peribadi.. aku rasa aku tak suka sangat KPI nih... KPI ni buat orang yang bekerja 'nawaitu'nya adalah untuk mendapat markah KPI yang baik. Semuanya berarahkan KPI. KPI tentukan kenaikan gaji. KPI tentukan berapa bulan dapat bonus..

"Kena buat itu, sebab nanti kira dalam KPI.."

"Taknaklah buat kerja ni.. tak masuk KPI pun.."

"Eh.. you masukkan lah item ni dalam KPI.. penat tau i buat kerja nih..."


Mana hilang keikhlasan beb??? Salah siapa?? Okay.. cukuplah aku bebel pasal KPI nih... kang naik pulak BP aku..!! Ekekeke





Aku pergi kurus Microsoft PowerPoint 2003... bleh??? Hiks..! Ada trainer ajar cemana nak guna PowerPoint. Bagus course nih... dia ajar dari basic sampai ke intermediate. Aku pun kengkonon tak berapa tahu pasal PowerPoint. Padahalnya, aku duk guna PowerPoint untuk buat presentation kat sekolah sekarang nih.. Hehe.. Tapi sedikit sebanyak, ada jugak ilmu baru yang aku belajar. Kursus ni dua hari... jadi aku ada lagi dua hari kursus yang perlu aku attend.. Tunggulah lepas raya nanti..


Esok aku akan menjadi kura-kura lagi... Kura kura dalam perahu...... (sila sambung sendiri simpulan bahasa ini...)




p/s: kursus paling best adalah kursus kawen!! hahahahaha





Salam kasih.

2 comments:

edzlin007 said...

haha kursus kahwin paling best ek.
saya dulu pun ada gi kelas mic office sblm masuk U. pastu skrg dah ingat2 lupa sbb jarang guna powerpoint. biasa2 je reti la

adibah said...

edzlin,

best! :-)