Monday, July 27, 2009

Cuci Mata Dulu


Buat sementara waktu ni.. aku nak ajak korang cuci mata dulu ye... tengok gambar makanan. Seperti biasa, mungkin boleh bagi idea untuk korang nak makan apa nanti.. sila ye..

Jalannnnn jalannnn...

Jalan jalan carik makannnnnnnn
Jalannnnn jalannnnn
Jalan jalan carik makannnnnnnnn



Mee kari @Perak Kopitiam ke apa ke nama kedai ni kat BB Bangi, opposite Bangi Kopitiam. Boleh laaa....... (Markah kesian sebab kedai baru operate)


Mee rebus @Memori Corner Taman Melati R&R at MRR2. Mmm.. not bad..


Black pepper chiken @Taman Bukit Indah, Ampang. Yang ni sedap... :-)


Jus belimbing.. sedap tapi manih leting weh..!
Should have called for Jus Belimbing takmo gula..



Yang ni paling best sekali... the best ubat batuk ever.. hahaha... Longan beli kat Pasar Malam Setiwangsa... dekat ofis KRU tu... sekilo RM4. Haruslah beli sekilo.... basuh bersih2... masuk petiais... bagi sejuk... SORGAAA!!! Ada orang kata tak leh makan longan ni sebab nanti batuk. The petua is, basuh bersih2 and then jangan gigit kulit longan tu untuk kupas... sila kupas guna tangan.. insyaAllah tak batuk.



Salam kasih.


18 comments:

afiq said...

owhhh longan di sini..sngat mahal...tujuh hengget sekilo!!!!
tapi beli juer sebab tergak..
owhh yer btw...
blek peper ciken iteww sungguh dilisyes gamaknyer...

triple x malaya said...

cam sedap je...salam

adibah said...

afiq,

den ingatkan 4 hengget tu dah mahal... hahaha

blekpeperciken ittew adalah mabeles

adibah said...

triple x malaya,

selamat datang... longan itu? memang sedap!

nanti singgah lagi ye.. :-)

Tijah said...

aku sker air longan jer...malas nak kunyah. hehe

patungcendana said...

sg lembing pun best gak....hehehehehe...statement bunuh diri...

mamai said...

adib yang last tu aku kena jadi tukang jadam buang kulitnya untuk permaisuri aku lepas tu letak dalam peti ais mmg best abis semua dia bedal aku nganga ajer

aloy_paradoks said...

ini bukan cuci mata,,, makin terseksa tekak rasanya.. hahahha

AmierHamzah said...

Jus belimbing.. sedap tapi manih leting weh..!
Should have called for Jus Belimbing takmo gula.. - Dibah, tak leh celen air durian belanda kegemaran ku.. ahaks.. memory tuh.. menyentuh kalbu.. ahaks...

Ana Ali said...

AMIER..PESAL LER TAK HABIS2 MEMORI DAUN PISANG MU ITU HAHA... dib. lain kalai makan nasi lemak itu atau pun roti opah memang excellent

adibah said...

Tijah,

bukan ko suka geget2 ke Jah? wakakaka

adibah said...

patungcendana,

sg lembing??? :-P

nak pegi jugak satu hari nanti..

adibah said...

mamai,

dah nama pun permaisuri... kena la bagi layanan terbaik.... hehe

adibah said...

aloy,

sebab tu aku bagi hint yang enak2.. hint yang tak berapa baik i.e. seksa tekak tu... aku sorok! hahaha

adibah said...

Amier,

kedai tu pun dah tutup lah....! takda jodoh.. takda rezeki :P

adibah said...

Ana,

amir tu nak rasa muda kembali..! ekekeke

nantilah lain kali try order yang lain pulak..

edzlin007 said...

mcm ngam2 je plak, masuk blog time ni. mmg tgh pikir nak mkn apa mlm ni. nak cari black pepper chicken la, tp ku d utara skrg, so belasah aja nanti.

p/s: tak minat blogging, minat jejalan je...hehe

adibah said...

edzlin,

jadi tak makan blakpeper ciken tadi? sedap tak?