Wednesday, July 1, 2009

Durian Sg. Congkak

Kelmarin, tengok status my cousin, Nad kat FB "makan durian sampai pening~". Ini takleh jadik nih... mana bleh pening sensorang.. aku pun nak pening jugak.. hahahaha. Aku terus komen kat FB secara paling sadis untuk mendapat simpati mengatakan.. "seulas durian pun tak makan lagi"... (memang betul pun... tak sempat nak gi makan durian...). Sadis sungguh!!

Setelah berbalas komen sesuka hati ala2 di chat space, aku pun plan nak gi amik durian the next day ... Memula Nora my ofismate, ajak gi beli durian sesama kat PandanJaya, tapi.. since ada banyak kat umah Nad... aku amik kat umah Nad jer.... kepuasan terjamin uols!!!

Sampai umah Nad.. dah terbau durian...!! Sorga sungguh!! Nad menyambut di muka pintu.. terus bawak aku gi tengok durian kat dapur yang dah siap packing dalam supek gelenyar. Supek gelennyar tu apa??? Sila google ye... Hehe.. Best! Best!


Durian dalam supek gelenyar...

Durian ni sebenarnya durian kat Kem Herba, Sg. Congkak. Pokok lama neh... arwah atuk tanam dulu-dulu.. Sedap uols....!! Sampai kat rumah, kupas durian tu separuh.. then transfer isi durian masuk dalam tipuware & simpan dalam esbok. Tunggu sampai sejuk.. lepas tu baru makan... Sorga lagi!!!!

Durian dah sejuk..!

Tima kasih Nad and mak Nad.. CikNa. Tengkiu.. tengkiu.. ! Both of them are my loyal readers.. (hiks... loyal readers katanya...). Tak tinggal komen kat blog.. tapi straight call/text. Haha..


Message untuk You: U... rambutan hijau kat pokok hari tu, dah tukar jadi merah. Jom!




Salam kasih.

8 comments:

edzlin007 said...

durian mmg sedap, tp saya makan seulas je. badan cepat panas. teliur plak tgk

nAd said...

haah, 'U' dtng la, jgn malu2,hehe~

adibah said...

edzlin,

memang ada yang tak tahan... :)

adibah said...

Nad,

hahahahaha *wink2

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

ehemm ehemmm.. mkn derian ye kak, jgn smpai demam.

adibah said...

hazerin,

insyaAllah.. tak demam... :)

saya kurus said...

buah durian,?

saya pun kenduri durian di kebun org... bak balik 10 biji..ada tu lagi ha... kalau nak hilang bau durian dalam keta adibah,,siat2kan daun pandan banyak2 buh dalam bonet..wangi..

adibah said...

sayakurus,

insyaAllah, thanks for the tips