Wednesday, July 8, 2009

Gi Kemamang


Hari pertama aku sampai Cherating, aku gi jalan2 gi Kemamang. Dekat je.. dari tempat aku stay tu .. cuma dalam 25 minit jer... Kalo nampak gambar tanjak @ tengkolok besar ni.. maknanya dah sampai la kat Bandar Kemaman.



Sistem parkingnya sangat canggih. Ada beberapa booth untuk bayar parking dan setiap petak tu.. ada booth yang tersendiri. Macam no. petak aku tu.. bayar kat booth no. 8. Takda resit, tiket whatsoever. Cuma key in no. petak, insert coin and then, dekat skrin tu nanti akan tunjuk berapa lama masa parking yang dibenarkan. Canggih weh...! Tak bazir kertas. Elak pembuangan 'resit' merata-rata.


Tujuan sebenar, adalah untuk mendapatkan kopi peng dari Kedai Kopi Hai Peng yang famous ini.. Ramai betul customer dia.. aku segan ler nak duk sensorang kat sana... tapau bawak balik..



Pekena kopi peng.. minum sambil relax2.. baca buku citer dan tengok laut... mmmmm..... indahnya..... :-)




Salam kasih.

6 comments:

ciktipah said...

aduhh...bila cite pasal site2 yg tepi laut tu tingat plak budu cap limau. lupa nak kirim kt uols laaa. ngan kopok lekor. aduhhhhhh...nak pegi kuantannnn!!!!!

adibah said...

ciktipah,

mo ke kuantan? jom!!! 2 jam je nok...

edzlin007 said...

ahhh kopi kopi...fav ku....penah minum skali je situ. mmg sedap

khairul onggon said...

Haaaa... ktk sik pekena otak2 ngan apa tekkah nok pemos kat kemaman ya.. lamak dah sik mahoh sia hehehe..

adibah said...

edzlin,

best kan?? :-)

adibah said...

Onggon,

otak2 ngan sata kah? ada mek makan ari ya.. best eh..! kelak mun ada masa.. pegi lah raun sia... :-)