Wednesday, July 29, 2009

Renew.. Refreshing..


Dah renew lesen memandu? Ingat tak bila expirednya lesen memandu ittew? Haaaa.... ! Tadi kat ofis diorang sibuk cerita pasal lesen memandu.. masing2 pun check lesen memandu masing2.. Memula aku tak amik port pun... wat tak tau jer sambil baca kisah gosip dunia hiburan di HarianMetro.. sangat ilmiah bahan bacaan aku kan CikTipah?? Hahaha..

Tiba-tiba baru aku perasan yang skrang bulan Julai.. lesen aku mati bulan Julai.. tapi tak tau bila... Aku keluarkan purse.. korek lesen memandu.. tengok2... .aduhai... mati 2/7/2009...!



Bayangkan, sebenarnya masa aku jalan2 mencari pantai sampai ke KT hari tu.. ...... errrr...... (sila sambung ayat dengan perkataan sendiri...) Terlupa okay... Sangat-sangat terlupa... Jadi balik dari ofis tadi.. aku terus singgah ke PostOffice Jalan Semarak untuk renew lesen. Nasib baik tak ramai orang.. amik masa less than 15 minutes..

Hmm.. berjaya juga renew lesen memandu akhirnya...


CERITA TAMBAHAN


Hari ini.. 6.30 pagi.. hujan turun dengan lebatnya di Kuala Lumpur. Rasa dingin. Angin sejuk bersama hujan. Aku terus buka tingkap ofis, dan snap gambr hujan.. Happy!!



Bendera2 yang berkibar ditiup angin dan dibasahi hujan pagi....



Aku suka hujan... hujan sejuk.. hujan bersihkan jerubu.. dan kata kawan aku.. hujan mengundang rindu.. hehe..

Gambar jam 6.30 pagi. Malam tadi aku cuma tidur 2 1/2jam hasil dari minum kopi di sekolah.. untuk mengelak mengantuk di dalam kelas... Itu yang buat aku berjaga hingga jam 2.30am. Hujan juga buat aku rasa fresh.. kerana udara yang fresh lepas hujan..



Salam kasih.

26 comments:

mamai said...

kau dah kebumikan tak lesen tu takut busuk lak nanti hehehehehe

hujan buat kau jiwang yer aku pun kekadang bila hujan terasa macam sesuatu tapi aku tak jiwang okay hehehehehe

adibah said...

mamai,

dah, dengan cara paling terhormat..

takpa.. perasaan sesuatu yang kau rasa tu, cikgu aku kata, adalah sesuatu yang normal.. hehe

saya kurus said...

laaaaaaaaaaa, renew setahun sekali ke? patut la lupa ....cuba renew maxima confirm tak lupa..

ciktipah said...

cepat nau ko renew nok. patut tunggu 2/8 laa baru rock sket.

adibah said...

sayakurus,

tujuan renew setahun sekali.. adalah supaya tidak lupa..

haha

adibah said...

ciktipah,

nok, kalo tak renew langsung lagi rock super duper AmadDani nok... confirm lupa!!

nasib baik masing2 duk sembang pasal lesen pagi tadi.. kalo tak.. sekarang ni pn lum renew agaknya..

ko dah renew??

patungcendana said...

kena check aku punya lak...:-)

adibah said...

patungcendana,

sila.. sila... silap2 nanti drive dengan lesen expired :)

zonaku said...

hehehe... hujan mmg mengundang rindu, syahdu, sendu...

hehehee.. cuba lambatkan renew roadtax supaya dekat ngan bday, insyaallah x lupa!

Monkey D Luffy said...

lama jugak ko jadi pemandu haram ye

adibah said...

zonaku,

uiks!! dua bulan nanti memandu haram (bak kata Kapten!!) huhu

adibah said...

Kapten,

Itulah.. sekarang dah halal balik! Untuk setahun lagi.. haha..

Ana Ali said...

semalam aku makan kat kampung baru..sambil melihat pemandangan KL tower dan bangunan KLCC di waktu malam

Lyn Yusoff said...

oowhh ari tu memandu ngn lesen expired erhh.. heheh nasib tak kena tahan kan..

btw, Lyn pun renew lesen last month..hehhee

AmierHamzah said...

wah.. dasat lesen mati bleh jalan jejauh ek?? caya la dibah.. idup dibah.. zendava.. dibah.. amal kan 88 hari.. insyaalah.. bila jumpa ngan JPJ / Trapik ka.. senyum ajer .. sure dorang kalah ngan senyumanmu ahaks.. tunjuk lesen senyum.. seb bek roadtax tak mati sekali.. hehe.. kalau tak sah sah la.. kena ceramah kat tepi jalan.. hehe.. oh ye.. aku nye lesen pun mati bulan lapan ni.. adeh.. tak sanggup.. runner jap.. bye

KM said...

mine will be expired on 30.7.2010, tolong ingatkan ye

edzlin007 said...

lamanya memandu dengan lesen yg mati. gi post office pun drive sendiri ek.

adibah said...

Ana,

owh.. sama la kita.. tapi aku makan kat rumah, sambil tengok view KLCC & KL Tower..

adibah said...

Amier,

bukan ke ko tengah 'ceramah' kat aku?

adibah said...

Lynn..

kadang2 kita tak perasan.. nasib baik orang sekeliling tolong ingatkan..

adibah said...

KM,

insyaAllah.. kalau i masih ada di dunia..

adibah said...

edzlin,

hehe.. ye.. drive sendiri.. ;-)

AmierHamzah said...

mana lak bagik ceramah, bagi tips tip jer tu.. heh..

adibah said...

Amier,

Ye lah... haha

Ana Ali said...

sepak jer amier tuh..chowwww

adibah said...

Ana,

hahahaha..