Saturday, July 18, 2009

Masa Sabar dan Doa


Tadi aku lepak minum2 dengan Baizura. Bercerita. Sembang orang perempuan. Tentang di mana ada SALE, tentang tempah baju raya, tentang kuih raya... owh.. dah nak raya ye... Puasa dah habis ganti? Kemudian tentang hidup. Relationship. Life. Panjang juga cerita kami.. dan akhirnya kami sampai kepada satu conclusion iaitu..

"kalau masa yang dia perlukan.. berikanlah masa kepadanya... dan berilah pada diri kau SABAR dan sabarkan hati kau dengan DOA... Allah itu Maha Pengasih lagi Maha Mendengar.."

Satu kenyataan cliche yang selalu digunapakai orang... yang selalu kita dengar dan lihat....

"jika sayangkan seseorang lepaskan dia... andai dia kembali..dia milikmu selamanya...."

"Hati itu fragile... " kata dia...


Aku kata pada hati..

"Mari hati...
aku seal hati baik-baik,
lapik dengan styrofoam elok-elok..
supaya kalau hati itu jatuh..
jatuhnya tidak sakit..
tidak berkecai...
tidaklah berderai segalanya ke lantai.."


Panjang betul sembang... nasib baik balik sebelum detik 12malam.. kalau tak ada yang tercicir selipar ntah kat mana... jenuh pulak nak kena beli selipar baru.. haha



Salam kasih.

8 comments:

khairul onggon said...

wow... nang best2 lagu blog ktk tok... :)

Tanya sama hati... mcm lagu p.ramlee..

adibah said...

Onggon,


Boleh dengar selalu.. hehe..

::@FiQ said...

owhh hati sye pon sgt fragile......walopon jantan..wakakakakaka
**dan tidak sngker... rye sudah mampir!

adibah said...

afiq,

fragile? kena buh sign "handle with care"..

raya nak datang, ada buat bisnes tart nenas tak?

edzlin007 said...

dah berbual sal raya ek. saya dah terlupa, hmmm maybe bulan puasa baru terpkir

adibah said...

edzlin,

ye.. dah nak raya... dah shopping?

AmierHamzah said...

huh.. poser lum mau raya dah ka?? apa apa pun.. aku dah shopping dah dulu.. wakakaka.. semalam ada sales kat stadium melawati di shah alam.. perh.. 80% potongan.. hebat hebat.. perabih gak la 5-6 ratus wakakaka.. beli kelengkapan untuk anak anak sekali.. dan diri sendiri.. hehe.. borong habih la.. wakakkakaa

adibah said...

Amier,

Bestnya shopping...!