Monday, July 20, 2009

Semalam Ku BerMIMPI



Malam ku bermimpi
Hai dengan satu bintang
Berkata-kata ku di jendela
Ku lihat kanda tersenyum memandang
Asmara bergelora
Meresap ke dada





Sudeh!!!! Itu lagu lama... !!



Sebenarnya semalam, PatungCendana dan Addyaholix ajak aku join diorang pergi nonton MIMPI. Ada puisi. Ada lagu. Ada puisi dalam lagu. Ada ekspresi hati. Ada kongsi cerita. Jumpa diorang di TheMall. Kali pertama aku jumpa Addyaholix.. hensem & tinggi..! (Addy.. lepas ni leh belanja kakDib.. haha!). PatungCendana datang ke KL, atas urusan keluarga.. bertemankan anakdaranya.. Jamee.. pun tinggi macam mama dia untuk remaja yang baru Form2.


Kami ke Laman Budaya, Shah Alam. Aloy dah bagi direction kat PatungCendana, bila dia kata dekat Tasik Shah Alam.. taulah aku mana nak dituju.. Dalam setengah jam kemudian, kami sampai.

Mencari Mimpi....




Nama pun MIMPI.. DUNIA GELAP. Dah tentu, keadaanya gelap.. hanya ditemani cahaya pelita dan 'lampu ayam'. Tengok cahaya pelita, terbau minyak gas.. teringat malam tujuh likur... hmmm.. semangat raya datang kembali..!!

Performance mereka-mereka malam itu, 'malam pertama' aku dengan MIMPI, aku rasa santai... dan menghiburkan.. Relax dan layan...! Yang paling aku ingat adalah MC yang luar dari biasa dan performance dari Angah Silotape & 2 bro. yang dalam gambar tu.. Persembahan korang berjaya lekat dalam memori aku.


Addy, PatungCendana, Jamee and I

Time rehat. Ada refreshment. Mihun dan air soya adalah sedap! hehe... siapa lah yang masak ni ye.. hehe... :-) Time rehat ni jugaklah, kitorang amik peluang pose2 tepi tasik.. Elok jer beraturnya dalam gambar tu.. Aku rasa rendah betul malam tu.. depa ni semuanya tingi2... duh!!! :-)


Gambar2 after the event. Gambar dengan orang kuat untuk event MIMPI malam tu.. Korang memang superb!

Sebelum balik.. sempat amik gambar poster.. paradoks & Aloy. Atau Aloy dan paradoksnya? Mana satu ye? hehe..


Tahniah again untuk everyone. Pengalaman pertama aku sebenarnya.. Nanti kalo ada buat event lagi.. jangan ler lupa jemput lagi ye.. Korang memang berbakat.. Tahniah..!





Salam kasih.

36 comments:

mamai said...

mimpi dah jadi realiti..bukan lagi berfantasi...

mmg aku ingin ke sana malam tadi tapi kesihatan tak mengizinkan sebaik balik dari kapal karam

adibah said...

mamai,

ye ke? kalo tak mesti kita leh nampak antara satu sama lain.. dalam MIMPI.

Monkey D Luffy said...

erk

aku tak pandai sajak2

tak faham

adibah said...

kapten,

ko pandai mengarang.. :-)

John Iverson said...

Tempat ni saya dh sampai... sy x berbakat lansung dalam seni sastera dan muzik... sbb tu xde awek lg kot hahaha

addyaholix said...

dah dah tak payah nak puji. nanti saya belanja makan haha!

dan MIMPI sangat hebat. tahniah jugak buat aloy dan kawan-kawan.

chipsmore said...

cam pena denga je lirik lagu di atas tu..hehe

adibah said...

John,

Takda awek? John mungkin tak sedar.. ada yang minat john sebab john suka panjat gunung sana sini tau...


Nanti singgah lagi ye..

adibah said...

addy,

memang hebat kan? bukan senang nak buat event macam tu...


belanja makan? yeay!

adibah said...

chipsmore,

hi.. selamat datang!

nanti singgah lagi ye.. :-)

miss b said...

sob! sob! tak sanggup! sedey ar.. dah nak balik dah man u.. uwaaaa!!!!

@tune® said...

cait!!
xsangka ade kudapan di malam itu..kalau aku tau..aku stay sampai mkn...

i saw u guys...heh

ciktipah said...

mak tak pandai puisi2 ni nok. mak adalah stret forward. so adalah tak paham kalo berbahse puitis2 sebegini. lagu puisi suka pun suka dgr je.

sekian.

aloy_paradoks said...

terima kasih kak dib,,,, lain kali sudilah dtg lagi,, isyaallah kami akan pendekkan masa lagi dan ubah cara lain plak...

edzlin007 said...

mimpi...sempat tgk drg promosi, tapi takde masa nak pegi tgk. adeh...

patungcendana said...

hehehe...best kan?

Adiwarnatasya said...

Kanda,
Ahakkk Owhhh:)

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

wahhh. kak dib dh mngembangkan empayar bloggernyaa...


hehehe.
berMIMPI je la sy nk ke sana..

adibah said...

missB,

ikut ler balik Manchester.. AirAsia kan ada.. hehe ;-)

adibah said...

tune,

ada....paling sedap adalah mihun goreng dan air soya.. huhu


saw us? ler.. naper tak say hi...

singgah lagi ye..

adibah said...

ciktipah,

blum cuba blum tau noks...!! jom!

adibah said...

aloy,

ye.. insyaAllah datang lagi

adibah said...

edzlin,

len kali bleh join kitorang... jom!

adibah said...

patung,

Sangat best!!! u guys yang paling best!! korang nyanyi dalam kereta pun besssT!! hehehe

adibah said...

natasya,


hhheheehhee

adibah said...

reen,

jom reen... tak kenal maka tak cinta, kan? :-)

the company that count anyway..

miss b said...

aasia? gi manchester? udoh le.. utk long hour journey ngn aasia tobat le saya.. seram ble? tp cite2 tu ada..(>.<)

addyaholix said...

kita ada nyanyi dalam keta ke?

adibah said...

missB,

hehehehe... :-)

adibah said...

addy,

adaaaaaaaa..... hehe

patungcendana said...

lagu apa?

addyaholix said...

aah lagu apa kak? saya lupa haha!
saya tunggu akak yang belanja. akak tahu sebabnya haha!

en.Adam said...

thanks k.dib
korang memang kool sanggup stay sampai
event abes,waluupun larut malam

adibah said...

Patung,

Lagu Bunkface, kan? :-)

adibah said...

Addy,

ngelat! hehe

adibah said...

Adam,

Your welcome.. korang memang best! Cograts again..