Tuesday, July 7, 2009

Cherating 1 - Aku Jumpa PatungCendana


Bertolak jam 10.30 pagi dari KL. Itu pun kira awal jugak.. sebab hanya boleh check-in dalam pukul 2 ptg. Seperti yang dijangka, jalan clear sebab hari Ahad dan bukan cuti sekolah atau cuti umum. Seronok memandu time gini.. lagipun pak polisi pun ngak ada... Asikkk dong!


Perjalanan yang aman, Alhamdulillah..




Stay di The Legend Resort, Cherating secara pree untuk 3H2M hasil kemenangan (ekekeke) Lucky Draw last February. Inilah masa yang terbaik untuk pergi, sebab lagipun mulai next week, aku akan 'hilang' weekend untuk 3 bulan yang akan datang.. back to school again..! Dapat stay di Villa, betul2 berdepan dengan pantai... Bahagianya......

Aku text PatungCendana, bagitau dah sampai. Janji nak jumpa malamnya nanti di Kg. Tj. Lumpur. Ironinya.. PatungCendana belum pernah sampai ke lokasi tu.. walaupun hanya few minutes away from home. Dia tunggu aku untuk tunjuk jalan.. hehe



Kali pertama jumpa PatungCendana, pensyarah bahasa di UMP, seorang blogger yang aku kagum dengan puisi2 dan tulisan dia.. Bila kami duk posing2 ni.. orang keliling duk tengok jer... Hehehe.. blogger kena banyak snap gambar kan? PatungCendana.. tinggi orangnya.. rambut panjang.. sweet..! Sis, kita lupa amik gambar berdua lah... Next time yek..!


ikan kerapu kukus

sotong goreng tepung (salt free tepung.. aduhh~!)

sayur campur

Alhamdulillah.. hidangan makan malam yang mmm.. average maybe? Dulu2 masa aku gi sini, food dia sedap .. tapi kali ni.. agak kurang memberangsangkan.. mmmm.. kenapa ye...?



Aku & PatungCendana duk gelakkan diri masing-masing. Sebab dalam banyak2 nama ikan tu.. ada 3-4 jer yang kami kenal.. hahahaha... Kalo ikan kembung, ikan sardin, ikan jaket tu, kami kenal lah... hehe.. Ikan Remon tu ikan apa ye? Mesti ikan yang hensem nehhhh!!! Hahahaha...

Sis, nice meeting you... seronok borak2.. macam dah kenal lama kan? Nanti jumpa lagi yek..! Nanti kalo aku ke sana lagi.. kau bawak aku ke Sg. Lembing ye... teringin jugak aku pergi.. :-)


Ingatkan nak sambung jalan2 ke TC.. tapi disebabkan dah pukul 10++, rancangan terpaksa dibatalkan.. Sunyi jugak drive memalam dari Kuantan ke Cherating...



Salam kasih.

6 comments:

patungcendana said...

nice meeting you too...hehehe

next kita gi sg lembing ok...aku belum update lagi...huhuhu

adibah said...

patung,


ye.. aku pun nak posing2 di Sg. Lembing

sitekateki | dD said...

waduhhh...
sedapnya...
specially sotong goreng tepung tu...
dapat plak kalau cicah ngan sambal kicap...aduhhh terangkatttttttt...

adibah said...

dD,

sotong goreng tepung tu patutnya sedap.. tapi rasanya malam tu.. salt-free lah... tasteless... sedeyy!!

addyaholix said...

kami sempat bergambar sama-sama. haha!

adibah said...

addy,

tu lah.. tak sempat.. nanti kalo jumpa lagi.. confirm amik gambar sama-sama..!