Tuesday, December 30, 2008

First Ride


Malam lepas dinner, Dikna ajak gi pusing-pusing lagi. Seperti biasa, game untuk kids taknak main dah.. Dia ajak Nad naik indoor roller coaster. Ramai sungguh yang beratur. Q yang agak panjang. Peak season kan.. surely ramai orang. Ramai gak tourist yang duk beratur sama. Kecoh betul..!

Dikna & Nad sempat posing masa beratur. Jantung Dikna dag dig dug masa ni.. berdebar-debar. Maklumler.. her first roller-coaster ride. Hehe.

Rupanya lepas 10 pusingan, technician akan check roller coaster ni.. Kena la tunggu masa tambahan 10 minit untuk diorang buat inspection. Dah puas hati dengan inspection, roller coster ni akan buat lintas hormat 2 round.. lepas tu.. barulah boleh naik semula..



Pusingnya sekejap je.. dalam 2 minit macam tu.. yang lamanya duk Q panjang. Keluar dari roller-coaster, ayat pertama Dikna ialah "Esok kita naik lagi, nak?" Hehe.


Salam kasih.

4 comments:

ciktipah said...

aikkk??? nad ngan dikna je main? mana yg lagi 3?

adibah said...

Ciktipah,

kalo aku main gak..saper lak nak ngambik gambo? hiks!

kajangmaliteringatfirstworld...worlddddddddd!!! said...

ingatkan dikna nak gi naik haji, dia kata cam nunggu flight nak naik haji, rupanya naik roller coaster hehe

adibah said...

kajangmali,

hehehe.. yang dia kata macam nunggu flight naik haji tu masa duk nunggu giliran untuk check-in.