Tuesday, December 2, 2008

Turun Lagi...


Dia : I dapat text, kata harga minyak turun lagi 10 sen esok. Betul ke memain..

Aku : Jap ye.. I check. (... terus type www.bharian.com.my...). Ha ah.. ye lah.. turun esok.

"PUTRAJAYA: Kerajaan hari ini memutuskan menurunkan harga petrol dan diesel sebanyak 10 sen seliter berkuatkuasa esok. Dengan itu, harga runcit petrol RON97 ialah RM1.90 seliter manakala RON92 kepada RM1 seliter dan diesel kepada RM1.80 seliter. Pengumuman itu dibuat Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi di sini, petang ini."


Alhamdulillah.. Turun lagi harga minyak... tapi.. harga barang ni tak turun-turun plak... Awat harga barang payah turun ni ye?


Salam kasih.

4 comments:

ciktipah said...

walaupun tank keta dah kt "ENOUGH" semlm, tp mek tak isi pun uols. dah ada feel2 rega nak turun. yahuuuu....

adibah said...

Nok,

Rezeki uols..!!! Rezeki..!!

kajangmalinakbelibajumandikolam said...

kita buat demo berani bugel cam kat shah alam tu laaa utk minta turun harga barang...sapa sokong?????

adibah said...

kajangmali,

nak mintak turun harga, terus turunkan semua pakaian yang ada di badan ye.. ish ish ish..

baik doa kat Tuhan mintak permudahkan proses turun harga, daripada berbogel <-- bogel di khalayak ramai salah...

Wallahualam.