Tuesday, December 16, 2008

Mana Hilangnya?


Tadi aku ke Carrefour untuk beli barang2 dapur. Yang paling atas dalam list aku adalah beras. Sebab, beras kat rumah dah habis.. cemana nak masak kan? Aku pun dengan gigihnya teruslah menolak troli ke arah beras dan kawan-kawannya. Dua kali aku buat pusingan tetap tak jumpa.. Aku tengok label2 tu pun takda dah gambar beras ni.. Mmm.. dah abih stok agaknya..

Bila dah takda kat Carrefour tu, on da way balik tu aku singgah Jusco terbaru di Malaysia tu. Dengan satu misi, satu impian untuk menuju ke destinasi beras section. Bila sampai kat beras section, punyalah misterinya.. pun takda jugak beras tu.. Pelik lah...


Gambar ni aku pinjam dari sini

Ni lah beras yang aku duk cari-cari. Beras Faiza Herba Ponni TajMahal. Aku memang guna beras ini setiap kali masak nasi atas faktor-faktor kesihatan mereka yang nak makan.. sebab beras ni kurang kanji. Tapi dah takda beras ni.. aku pun tataw nak beli apa.. banyak sungguh brand, banyak jenis beras ni. Wangi la, tempatan la, siam la... Pusing punya pusing punya pusing.. akhirnya aku beli Beras Tempatan Faiza. Untuk kegunaan sementara.

Esok, mungkin aku cuba cari di Tesco (Kajang?). Kalau tetap juga takda beras Herba Ponni TajMahal ini.. aku nak call ofis depa dan tanya apakah yang telah terjadi.. Atau mungkin ada yang tau kenapa dah takda stok beras ni kat dua tempat tadi tu? Bolehlah share info ngan aku ya.. sebab aku musykil jugak dengan ketiadaan beras ni. Peliknya....


Salam kasih.


10 comments:

cokolat said...

adakah semua rakyat mesia sudah keinsapan utk menjaga kesihatan? pelik ekk.. mana pigi???

adibah said...

cokolat,

tu lah yang aku pelik tu.. ilang!!! Hari ni aku nak try ncarik kat Tesco & Gaint plak..

eh.. cantik la gambar uols.. nampak klasik occay!! I like!!

Tijah Lawa said...

best tak beras nih? aku aritu try eco brown. ewwww!! tak lalu ko... dah la rupa cam makanan ayam jer

adibah said...

TL,

Beras ni memang sangat okay berbanding brown rice yang sangat hazab ittew..! Kalo time masak tu letak daun pandan, jadi macam wangi je..

ciktipah said...

nok beras taj mahal mmg sukar ditemui kt pasaran sekarang. aku kt sini seb baik dkt ngan kilang beras bernas so feel2 bli kt kilang terus. aku pun baru tau sb beli beras setahun sekali kan.

p/s : kt tesco mmg takkan jumpa beras ni laa nok.

p/s 2 : bila lak aku ni jadik informer beras ni? org2 BERNAS, sila byr aku cpat!!!!!

adibah said...

nok,

nanti belikan untuk aku sepeket eh..! harus datang KL ngangkut beras katanya...! hahaha

kajangmalisenyumemanjangje said...

nak makan nasi lemak beras taj mahal lagik....

(*RM 1.50 per pek)

adibah said...

Kajangmali,

Nanti mintak gf masakkan occay!

kajangmaliworld!!!!!!!!!!! said...

gf? opss!!!!

**larikkkkkkkkkkkk gi PBB.....

adibah said...

kajangmali,

PBB cuti Krismas hahaha