Monday, October 13, 2008

Terbakar


Tadi lepas Maghrib keluar gi makan kat kedai Tomyam. Hujan lebat petang tadi, jalan pun licin la kan.. Tengok ada gak keta sangkut. Mungkin kena banjir tadi. Dekat dengan area rumah tu, agaknya sistem perparitan tak betul, kalau ujan lebat sikit, mulalah banjir.

Kat jalan yang aku lalu tu, ada Zebra Crossing. Ada traffic light. Dan traffic light tu kaler merah. Merah kan tanda berhenti. Aku pun berhenti la macam biasa. Titiba.....

GEDEGANGGGGG!!!!!!!!


Ntah mana datangnya mamat skuter ni ntah, dibantainya blakang keta aku! Terkejut beb! Aku takut dia tergolek masuk bawah keta aku je.. jenuh pulak la nak mengantar ke spital.

Aku pun pasang hazard light. Ketepikan keta. Pastu aku keluar kereta. Titiba dia terus cabut okay! Mangkuk tingkat betul laaaa!!! Nasib baik ada brader tu ingat plat number moto tu. Siap la kau.. esok aku wat report! Kerosakan minor.. tapi kesakitan hati yang major!

Terbakar aku dalam kedinginan selepas hujan malam ni...!


Salam kasih.

12 comments:

CikTipah said...

apsal laa mamat skuter tu nak berenti kt bumper uols tu yea noks? bnyk tpt lain kt kanan ke, kt kiri ke, kt dpn pun bleh. harus direport aja tu. dah laaa larikk. hanjs sgt!

su said...

teruknye mamat tuh!

bg su no plat moto dia...hubby su leh tengok alamat mamat tuh kat IPD berdasarkan plat no dia!hbby su kan polis..kalo akak perlukan pertolongan la..

geram su dgr bila dia terus cabut gitu je!

Zuer said...

Acsidont lagik..!!! lahabau nya mat motor..nasib baik bukan minah motor!!! Layannnnnnnnnnn

kajangmalipunbykkalikenalanggar. said...

cik sept11, lahaiii sian kat awak, apa2 pun sabar erk...take a deep breath, w/pun repairing melibatkan cost yang tinggi tapi your BP still harus diutamakan.

acsidont (pinjam ye zuer) memang tadek sapa2 ingin dan sengajakan.. cuma sikap mamat skuter tu yang melarikan diri tu yang sgt sakit hati kan. tapi syukurlah ciksept11 selamat. hope this was the last awak kena langgar iye ciksept11. Aminn...

elok gak buat report polis bila berlaku camni..byk faedahnya...selalunya polis lebih layan pada kes kes berat, unless ada kawan keje polis senang sikit. so jgnlah mengharapkan dpt apa2 hasil penyelesaian dari report tersebut, kut kut menambahkan lagi rasa kekecewaan jika menunggu buah durian gugur time pokok tak berbuah. at least mamat tu next time lebih bertanggungjawab. ride a bike time hujan memang susah dan view sgt limited.

takpe ker ni komen pjg pjg? nak tulis lagi ni ..boleh tak?....

ciktipah...talkin abt bumper ni kan...mmmmmm!!! eh bab ni en. zuer yang pakar...sila sila sambungkan bab bumper ni zuer..sila sila..

SeptemberSebelas said...

ciktipah...

Ye la uols.. bumper iols jugak yang dicarik!! Hiks! Itu belum lagi dia langgar bumper uols..! Mau tercampak dia occay!


Adoi..! Tensennyaaa!

SeptemberSebelas said...

Su,

Dah bagi dah no. platnya kat abang polis kawan Temanku. Siap la dia.. esok lusa dapat panggilan misteri dan surat cinta!

Terima kasih Su. Diet cemana? Good luck ya.. :-)

SeptemberSebelas said...

Zuer,

Itu ler.. tensen tul la..! Minah motor? Ish ish ish...

SeptemberSebelas said...

Kajangmali,

Harap2 ni eksiden yang terakhir, insyaAllah.

Tapi.. ni pehal citer pasal bumper keta lak nih?? :P

su said...

hehe...diet stakat ni ok...perut siap berdondang sayang lagik!huhuhu...da masuk 5 hari tanpa nasik!tu lom 5 bulan kan...waaaaa!

SeptemberSebelas said...

Alhamdulillah... Selamat berdiet Su.. :-) Chaiyo! Chaiyo!

kajangmalisukakunyahchewinggums said...

utk kawan-kawan kita yang nak berdiet, berdiet lah dgn sihat by getting an appropriate advice from qualified person/persons (eg. hospital dietation/ nutritionist/ medical doctor etc). kesan ber diet extreme sgt besar kpd taraf kesihatan in long term.

SeptemberSebelas said...

kajangmali,

nanti nak mintak advice ya.. nanti kalo i kurus mesti temanku suka kan.. ;-)