Tuesday, November 11, 2008

Jawab TAG dari CikTipah

Lamanya blog ni ditinggalkan sunyi dan sepi. Cuma ada alunan lagu dari imeem.com. Bila aku singgah sana sini untuk tengok blog teman2 aku telah di tag oleh dia. ni..

starting time : 22.30
name : harlina (elemekkk...1st time appear my full name here).
nick : linn, lina, ina, na, ha, helina, pah, makcik, doraemon (oh..ada ok org panggil aku doremon. yea...aku tau aku gomok)
sisters : 2
brothers : 1
shoe size : 7/8 (giant oo)
height : 157cm (alhamdulillah...sebaik tak tnya berat :p)

-----

Dan aku cuba menjawabnya:


starting time : 0058hours
name : Adibah
nick : Adibah, Dibah, Dib, Mimi, Pah, Beb, Girl, Kurekure, Sayang (ngengada je bunyik nyer kan..hiks!)
sisters : 2 (my sis & Dikna)
brothers : 4 (stepbrothers)
shoe size : 7/8
height : 160cm

where do you live : Keramat, Kuala Lumpur
have u ever been in plane : baru je balik dari oversea (Laut China Selatan) hiks!
swam in the ocean : yeap
fallen asleep at school : yeap.. kat ofis pun pernah maaa.....
broken someone's heart : errr.. yeap... kejam ke aku melepaskan dia pergi untuk orang yang aku rasa lebih sesuai untuk dia?
fell off your chair : masa kecik2 dulu maybe.. nantilah aku tanya makcik2 aku.

-----

sat by the phone all night waiting for someone to call : pernah... zaman cinta purba dulu..
saved emails : yeap
what is your room like : not that cosy but comfy
which is also my tido room : -seperti di atas-
what's right beside you : my mobile phone
what is the last thing u ate : home made spaghetti (mak kamek masak tek)

-----

ever had...chicken pox : yeap.. when i was 13
sore throat : yeap..
broken nose : nada..
do you believe in love at first sight : oh yes.. who doesn't anyway..?
like picnic : piknik tepi pantai.. i like!
-----

who was/were...the last person you danced with : oh.. my ladies collegemates, last Saturday masa reunion.
last made you smile : phone call from Temanku
last you last yelled at : no one..
today...did you talked to someone you like : yes :-)
kissed anyone : oh yes.. ramai.. my sis, my mak angkat, my anak2 buah sebelum pergi airport tadi.
get sick : yeap..


-----


talk to an ex : yeap
miss someone : definitely
who do you really hate : nada..
do you like you hand-writing : yeap.. when it's written in pencil. kalo pakai pen ala2 buruk.
are your toe nails painted : yeap.. with inai. hiks!
what color shirt are you wearing now : i'm not wearing any shirt now.. I'm in my purple baju kelawar.. gittew!


-----

are you friendly person : i have no idea.. ciktipah, zuer, am i a friendly person?
do you have any pets : nada..
do you sleep with the tv/laptop on : nope.
what are you doing right now : jawab tag sambil dengar lagu Falling.. sang by one of the AF3 contestants @Channel 112.
can you handle the truth : yeap, i have to.. i'm not in any truth or dare game anyway..
are you closer to your mother or father : both.
do you eat healthy : depends.

-----

do you still have pictures of you and your ex : depan mata dah takda.. nantilah kalo aku kemas2 umah terjumpa pulak kat celah mana2.. nanti aku edit jawapan ni ye...
if you're having a bad day,who are you most likely to go to : sapa ye? close fren kot..
are you loud or quiet most of the time : average (boleh ke cenggini, ciktipah?)
are you confident : occasionally


-----

5 things i was doing 10 years ago:

1. Duk serumah dengan CikTipah & frens
2. Travel here and there with frens every weekend
3. Started working in odd hours
4. Started my KLK Class.. yang akhirnya karam di tengah jalan.. hiks!
5. Gigih ber MIRC <--- hahahaha.. ko ingat lagi tak cikTipah.. hahaha -----


5 things i would do if i were a billionaire

aduhai... mudah2an.. Amin....

1. bayar zakat
2. settle debts
3. invest
4. initiate satu yayasan untuk anak2 Islam yang nak belajar dan improve kehidupan
5. rahsia <--- kenot tell.. nanti kalo aku bebetul jadi billionaire takda la lagi surprise.. orang dah tau apa aku nak buat dengan RM ittew..

-----

5 of my bad habits


1. Aku tak leh nengok tempat bersepah. dan kadang2 orang sekeliling aku pokpekpokpek sebab aku pokpekpokpek kalo nampak sepah.
2. Aku susah nak kata "no" kalau orang perlukan bantuan aku.
3. Aku kadang2 di"salahinterpritasi'kan orang. Kadang2 aku kata ABC, tapi orang ingatkan aku kata XYZ. Itu pun bad habit juga kan?
4. Susah nak start buat assignment <--- uwaaaaaaaaaa 5. Kata adik angkat aku : "Orang virgo ni terlalu bersabar... orang buat apa saja kat dia, dia boleh je bersabar" <-- ni pun bad habit juga kan?

-----

5 places i've lived/living :

1. Hulu Langat
2. Kuching
3. Desa Pandan
4. Keramat
5. To be confirmed <--- hiks!


-----

Sesapa nak jawab tag ni silakan ya....


Salam kasih.

4 comments:

PUTUBAMBU said...

never say no?
hmm..lebih kurang putu lah..cepat kesian kat org..

SeptemberSebelas said...

Putu,

Ye betul.. masalah tu kan?

kajangmalitetapmenten said...

ciksept..i perlukan bantuan hantar ke tempat service kete leh tak? pls plsss

SeptemberSebelas said...

Kajangmali,

Boleh... :)