Saturday, November 15, 2008

Pacat... Pacat??!!!!


Korang takut pacat tak? Takut ke geli ye? Hmm.. selalunya pacat ni muncul kalau cuaca lembap misalnya lepas hujan. Selalunya kat tempat2 macam hutan memang ada banyak pacat. Kalau masa sekolah dulu.. kat padang sekolah pun kadang-kadang ada pacat.


Gambar ihsan google image

Pacat ni dalam keadaan normal, nampak kecik je.. halus. Tapi, bila dia dah muka gigit & hisap darah.. jadi kembung macam yang dalam gambar ni.. Selalunya bila dah kembung tu.. dah kenyang.. pacat akan jatuh. Jatuh bedebapppp!!! Kekenyangan.

Hari ni ada outing day untuk office. Jadi kami ke Jinbara's place kat Kemensah tu. Antara aktivitinya adalah jungle trekking. Nak jadi cerita.. masa jungle trekking tadi, aku rasa macam pedih2 kat tepi lutut. Bila aku raba kat area yang pedih tu rasa lembik2 je.. aku agak mesti ada pacat nih..

Aku pun picitttttttttttttt pacat tu.. ekekeke... (padan muka ko pacat.. sapa suh gigit aku!!) pastu aku sinsing seluar sampai ke lutut.. memang sah kena gigit pacat. Aku pun mintak rescue kat orang suruh buangkan then sapu minyak supaya tak bertanda. CikTipah... mek tak jerit occay!!! Relek je... Hiks!

Bila dah sampai balik kat tempat Jinbara tu.. lepas rilek2.. aku pun ala2 nak nengok la kalau-kalau berbekas gigitan pacat ittew.... TAPI........ apa yang aku nampak adalah....... ada DUA tanda occay...!



Tanda 1 tu yang aku sempat letak minyak angin bagi takmo tanda. Tanda 2 pulak, aku tak sedar langsung bila masa pacat tu menyedut darah aku. Kurang asam tol!!!! Yang peliknya.. cemana lah pacat tu leh masuk dalam trackbottom aku.. pastu bersusah payah mendaki sampai ke lutut aku...? Musykil... musykil......! Sib baikkkk laaaaaa sampai lutut jerrrr... kalo laaaaaaaaa... (you know what I mean...!!) Ish ish ish... idak ler.......!!!!


Rasanya inilah kali pertama seumur idup aku berdepan dengan pacat the blood sucker..!


Salam kasih.

6 comments:

Zuer said...

ermmm pakai...trackbottom pun leh kener pacat ker? ikut tang maner...atas, depan, bawah, belakang, kiri, kanan? pelik ler? iki=ut maner bende tu? Zuer tak kener pacat pun...siap belengeng lagi !!!

SeptemberSebelas said...

zuer,

pacat tu pacat jantan kot!!!!! korang berlenggeng pun pacat tu tak heran pun!!! hahahahaahahahaha.

tak tau ler pacat tu ikut tang mana.. agaknya ikut suka dia je! hahahahaaha

su said...

adeh! gelinyerrr tgk pacatttt!geli sgt2 time dia jalan terlenggok2 tuh! xmo tgkkkk!geliiii...hehehehe!

CikTipah said...

kalo laaa apa ni? tak paham laa ckp separuh2. kalo laa pacat naik beskal? kalo laaa pacat berlari2 anak? iskk masih tak paham. explen sket.

SeptemberSebelas said...

Su,

Memang geli kan Su.. apa lagi duk bayangkan cemana pacat tu leh naik sampai lutut..! Ish ish ish...!

SeptemberSebelas said...

CikTipah,

Jawapan anda salah. Sila cuba lagi. Kalo la pacat tu.... (isikan tempat kosong dengan jawapan yang sesuai..)

Hiks!