Sunday, November 16, 2008

Jawab Tag CikTipah lagi...

CikTipah tag aku lagi... nak suruh buat senarai pulak... "List down 15 weird things/habits/little known facts about yourself" katanya... CikTipah, masihkah kaw tidak memahami diri kew innew?? Masih adakah litte known facts tentang diri kew yang belum kaw tahewww? Bukankah kita sudah mengenali satu antara lain lebih sedekad. Hiks!

List down 15 weird things / habits / little known facts about your self.

(Nok, soklan dalam Engrish ni.. mek jawab dalam bahasa Melayu je lah ye...)


Makanan&Minuman

1. Seperti yang telah kau jangka, cikTipah, aku memang tak makan kangkung. Sejak aku mengalami masalah kangkungfobia, aku dah tak sentuh kangkung dah..

2. Aku pun tak suka laksa penang. Sebab pernah sekali tu, aku makan laksa yang putih jernih tu, rasanya macam makan pelastik la pulak... Macam artificial. Macam permainan. Ish.. macam2 ler aku nih..! Tapi laksa lain okay.. no problemo.. lagi2 Laksa Sarawak... Nyamannyaaa.......!

3. Aku tak leh nak terima Horlix masuk dalam tekak ku ini.. Tak tau kenapa.. Kembang tekak ku beb.... Pernah masa kat ITMCS dulu, aku order teh ais.. tapi akak tu tersilap bagi holix ais. Aku pun minum ler air tu dalam gelap.. masuk je dalam tekak.. terus keluar balik...!

4. Susu segar pun adalah dilarang sama sekali. Kembang gak tekak aku nih.. Nengok ghope je aku dah seram. Inikan pulak bau dan rasanya.. Tima kasih ye.. sila cuba sebentar lagi.

5. Aku kalo makan roti mesti nak cicah dengan air walaupun air kosong. Kalo gi OldTown WhiteCoffee, aku cicah roti bakar dengan air cold 100. Sodapppp!!! Walaupun roti tu pada zahirnya dah bersapukan jem ke.. butter ke.. peanut butter ke.. atau sambal tumis sekalipun.. aku tetap dip-in roti tu dalam air.. baru best!


Aktiviti Harian

1. Bila bab memandu, aku dikira pemandu berkhemah. Hiks! Pastu, aku tak heran kalo orang nak meng"overtake" aku, silakan... especially abang2 dan adik2 yang rasa depa tu bawak Ferrari F1 sedangkan stereng yang dipegang hanyalah stereng sang kancil dan sekutu2nya.. Aku biar depa overtake, tekan minyak menderum, kengkonon boleh pegi jauh.. Aku biarkan depa jalan dulu.. Dan kalau ada rezeki, aku sampai di traffic light dan tengok keta tu ada di sebelah aku... aku biarkan mereka.. aku pandang mereka sambil senyum senget PUAS!!!! Wakakakaka.. Nak je aku tanya.. "Jauhnya abang jalan.. dah lama sampai bang...laju sungguh keta abang ye..." Hiks!

2. Tulisan aku kalau ditulis dengan pensel nampak lebih cantik dan molek berbanding kalau aku tulis dengan pen. Sebab tu kadang-kadang, aku nak jer jawab soalan exam guna pensil. Bila pakai pen tulisan aku tak menentu.. kejap kecik, kejap beso, kejap senget, kejap tegak.. Ada ubat ke untuk penyakit ni ye??

3. Kalo pergi shopping atau window shopping, aku lebih suka pergi sorang-sorang berbanding beramai-ramai. Sebab aku boleh pergi selama mana aku suka.. dan aku boleh pusing kat mall tu seberapa kali yang aku nak. Kalo penat berehat jap.. pastu jalan lagi.. Puas rasanya hati ini..

4. Bila aku tengah study, aku rasa.. seronoknya kerja.. Bila aku kerja.. aku rasa.. seronoknya study.. Cemana tu?? Hiks.. tak menentu sungguh la...

5. Cakap tentang study... aku ni masa sekolah adalah seorang student yang average. Average dalam C nak turun ke C- gittew. Tapi Alhamdulillah.. berkat semangat chaiyo! chaiyo! aku... sampai sekarang aku masih lagi study.. Agaknya ada cikgu2 sekolah aku yang terharu dan ada jugak yang terkejut sakit jantung kalo tau aku ni masih lagi study hingga ke saat ini.


Lain-lain Hal

1. Aku bawak selimut aku ke mana sahaja yang perlukan aku bermalam. Even balik kg pun aku bawak selimut ku ittew... Sebab, rasa tak best tidur guna selimut lain. Lagipun kengkadang kalo travel ramai2.. kan tak cukup bantal & selimut.. Jadi, sebagai langkah mengatasi masalah kekurangan selimut tu.. aku bawak selimut sendiri.. Gittew...!

2. Aku akan lebih cakap Omputeh dari cakap Melayu kalo tengah marah. Penyakit keturunan agaknya ni.. Sebab arwah ayah aku dedulu pun camtu jugak. Kalo marah.. terus jadi omputeh. Tak caya?? Try la.. try laaa.. Make my blood go upstairs! Hiks!

3. Aku ni bermata kulit bawang.. (ada ke??) Senang sangat keluar airmatanya.. Tengok tv bleh nanges, dengar lagu boleh nanges, tengok orang nanges pun boleh nanges, baca buku citer boleh nanges, baca citer sedey kat blog pun boleh nanges.. Aduhai... susah bah ini.....!

4. Aku payah nak suka sesuatu lagu.. Dengar gittew2 je.. Tapi, once aku suka lagu tu.. aku akan ulang berkali-kali. Dan selalunya kalo orang tanya, kenapa aku suka lagu tu.. aku akan jawab "Sebab lagu tu seksi". Lagu seksi adalah lagu yang berjaya mencuri pendengaran aku.. Antaranya lagu Once- Dealova. Seksi sehhhh....!

5. Kadangkala 6th sense aku sangat kuat. Naluri hati. Kadang2 tu apa yang ku jangka terjadi.. memang betul2 terjadi. Kadang2 juga, mulut ku ini tiba-tiba terlebih garam (mulut masin). Mungkin secara kebetulan.. Lagipun kata orang apa yang kita ucapkan itu adalah doa..


CikTipah, selesai sudah misi menjawab tag mu ittew. 5x3 = 15 ye.... cukup 15 items. Daaaaa...!


Salam kasih.


4 comments:

Ad said...

samalaaa...tang tulis dgn pensil tu ..

ad pun setiap kali exam mmg guna pensil..kalau pakai pen, tulisan boleh jadi seseni budak belum masuk tadika

SeptemberSebelas said...

Ad,

Lega rasanya ada orang sama bab menulis tu... phewww...! Gimme 5!!!

su said...

hehehe...baru ku tauuuu....penyakit bab menulis tuh xde ubatnye...hehehe!

SeptemberSebelas said...

Ticer Su,

Tak da ubat ye??? Abis ler kita Ad.... huhu!