Saturday, November 15, 2008

SPICK @ Chalet Rimba Jinbara - Part IV

Mission Accomplish

Alhamdulillah, misi trekking menikmati keindahan alam telah berjaya dilaksanakan dan segala cabaran dan rintangan dapat di atasi. Dah selesai bersihkan kasut dan kaki trekbottom yang berlumpur di sungai. Dah habis segelas SPRITE sejuk... Nyamannyerr....!


Melepaskan lelah di tangga chalet.

Penatnyer.. KakNor volunteer massage aku... kesian nengok aku penat katanya. Tima kasih daun keladi KakNor.. nanti urut lagi ... yek! :-) Lepas ni kul 2.30ptg nak gi sekolah pulak.. Kalau ikutkan hati dan ketahanan diri, aku memang taknak gi class dah.. tak larat sebenarnya. Tapi, today is my 1st lecture, rugi kalau tak pergi.


SPICK bloggers.. Zuer & I. I dunno that Zuer has a blog, till they day we sahur with others at Pelita. Nampak penat bebeno aku kan, cikTipah?


En.Zul yang kepenatan. Layann.....!


Lunch time. Pihak Chalet Rimba Jinbara hidangkan masakan ala kampung with ulam, rendang (sponsored by BangAji Mus), ayam goreng, gulai pucuk ubi and sambal belacan. Yummy..! Tak lupa Sirap sejuk....! Sodap eh..........


Aku tak sempat nak join game sebab terpaksa beredar dulu untuk ke kelas. Walaupun penat, tapi enjoy. Anyway, I had a great time. And I hope.. so does everyone. The 1st half time of my class, aku duk nguap. Ngantuk seh.. penat... Lepas solat Asar & pekena hot nesface.. baru ler segar balik.. Talking bout hot nescafe... hmmm.. now i'm craving of Cold 100 from OldTown White Kopi. Aduhai... Rasanya esok pagi, bangun dari tidur mesti rasa sakit kat sendi2 dan muscle2. Hehe.


Salam kasih.

6 comments:

su said...

sronoknye gi trekking!huhu.....rindu zaman blajar2 dulu su penah gi taman negara pahang...sronok tp puashatikan!

CikTipah said...

tak pown. tak nampak penat lah. mcm buat2 penat jer. ni ikut trekking ke tak nih? sila berikan pengakuan ikhlas.

Zuer said...

ehhh dier suka tudung biru ler!!!!

SeptemberSebelas said...

Su,

Memang seronok su.. walaupun penat.. tapi tak stress pun...!

SeptemberSebelas said...

Ciktipah,

Mek ikut noks.. fenat occay..! Kalo tak ikut, sapa lak yang ngambik gambor bebanyak tu? Mek takda photographer upahan.. gittew!

SeptemberSebelas said...

Zuer,

Tudung biru memang suka.. tudung saji biru pun sukerr! Hehe..