Monday, March 9, 2009

Bekwoh


Tadi kawe gi tempat bekwoh oghe nikoh. Korang tau ke bekwoh ni apa? Bekwoh ni takda kena mengena dengan bek hen ataupun Beckham ya.. Bekwoh ni bahasa Kelantan yang bermakna kenduri. Kalau dalam bahasa Minang.. Baralek. Kalau bahasa Sarawaknya adalah Pengilan. Tapi orang kampung aku panggil wedding reception. Ekekekek!





Aku suka tengok diorang ni bersanding. Relax je.. Cool. Takyah nak mantain2 senyum malu2. Selamber je beb.. Hehe. Selamat pengantin baru Ana&Faizal. Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat. Pandai korang pilih tarikh yang sangat strategik. Time cuti, Malidur Rasul, cuaca pun sangat mengizinkan. Bak kata orang ofis aku "Tak lama lagi mabuk2 la Ana.. musim2 hujan gini". Hehe. And today is Ana's birthday. Happy birthday, Ana..

Tengok kalender.. cari bulan September.. cari 11hb.. hmmm... hari Jumaat! Hiks!


Salam kasih.

6 comments:

zino said...

zino pun hadir ke majlis perkahwinan di taman melati tadi.. dari rumah hujan .. ingatkan hujan la kat tempat pengantin.. rupa nya kat sana ok je.. rezeki pengantin la tu..

orang kampong zino panggil kenduri kawin je.. hehe

adibah said...

Zino, yang Dib pergi tadi tu kat area Gombak, dalam kawasan kejiranan Taman Melati juga kan? :-)

"orang kampong zino panggil kenduri kawin je.. hehe"<-- ekekekeke

KM-:) said...

bekwoh tu berasal dari perkataan big work. biasa lah kan kan hehe

ciktipah said...

sedapnye mkn nasik minyak org kawin. mana gambo lauknye nok? lapo lak pepagi ni cite pasal lauk. aduiiii.

tp kan kenapa kalo musim ujan ana tu mabuk2? dia tak tahan kena ujan ke uols?

adibah said...

KM.. betul ya? Wah.. hebat..!!! hebat!!!

adibah said...

CikTipah,

Biasa ler lauk orang kawen... ko google mesti jumpa gak gambo2nyer..

mabuk sebab kena ujan.. ujan kan ada asid.. dia alergic asid.. :P