Wednesday, March 11, 2009

Briyani For Two

Komen dari KM untuk entry yang lepas..

Yea.. u are right, KM. Temanku dah tak suka nasi ayam untuk sementara waktu. Bak kata orang Sarawak.. .dah lejuk! Kalau orang kampung aku kata.. boring olredi! Gittew..! Jadi, masa lunch tadi, kami try nasi lain pulak.. Takmo dah nasik ayam..



We had Briyani. Temanku makan Briyani Kambing & aku makan Briyani Ayam. Nasi Briyani dia sedap...! Kedai ni memang femes dengan Briyani. Aku lupa pulak nama kedai ni.. Dekat dengan Mindef. Kedai ni sederet dengan 7-11, opposite Jabatan Ukur and somewhere near Telekom Training Center. Sedap beb!!

Tadi sambil2 makan, Temanku tanya soalan paling mencabar untuk hari ini... "Apakah makanan yang paling sedap?". Aku jawab.."Makanan yang boleh dimakan" (time lapar otak tak leh nak pikir.. jadi jawapan pun kurang kreatif.. kalo masuk pertandingan buat slogan mesti kalah").

Sambil nguyah timun, aku tanya dia pulak... "Apakah makanan yang paling sedap, chentaku sayang?" Ekekekeke.. chentaku sayang itu adalah tambahan semata-mata. Idakler aku panggil dia gitu.. ish .. ish.. ish.. Temanku kata "makanan yang paling sedap, adalah makanan yang dimakan time tengah lapar banget". Hmm.. kreatif.. kreatif...!


CikTipah, pesanan dari kami..


"Nok, selain dari NASI AYAM kitorang pun makan gak NASI BRIYANI!!!! "

Nanti nak ajak Temanku makan nasi kerabu plak.. hmmm.. nak ke dia makan nasi kerabu nih...?


Salam kasih.

8 comments:

ciktipah said...

naik briyani plg best haku jumpa ialah briyani gam ahmad shah kt batu pahat. kedai dia kt tepi sg batu pahat dpn specialist hospital. sedap oooo.

eh cop ni tukar menu ni mesti sb tgk blog aku kan? sok aku tunjuk mkn lain laa plak hikhikhik.

adibah said...

cikTipah,

Aku rasa Temanku tau tempat tu.. he did mention about it dalam Facebook. Jauh aaa BatuPahat tu.. tunggu aaa kot2 gi kenduri kawen uols.. baru la kitorang bleh gi singgah makan kat situ..

KM-:) said...

kedai ni.. Dekat dengan Mindef. Kedai ni sederet dengan 7-11, opposite Jabatan Ukur and somewhere near Telekom Training Center<---ni kedai dekat opis saya lah..nama Bismillah kan kedai ni?
sambil makan pun ada kuiz ka? sadis nyer

kedai beriani gam kt tepi sg batu pahat memang takleh pertikai dah..tempat asal beriani gam pun..besh sgt, periuk dia pun besar leh rebus tuan kedai tuh sekalik hehe

Ana Ali said...

yer ker kat Batu Pahat ker..aha lain kali aku jumpa si DIjah aku nak gi makan kat situ plak..ari tuh layan Asam Pedas kat BP sedap wooooooooooooooo

adibah said...

KM,

yeah.. true..

adibah said...

Ana,

nak ikut!!!! :-)

*hug Ana tight.. :-(

miss cloudy said...

hiii...
salam singgah..
sukalah blog nihhh...

adibah said...

miss cloudy,

hi.. terima kasih.. singgah selalu ya.. :-)