Tuesday, March 10, 2009

Dah Start


AF dah start. Entah kenapa AF tahun ni, the excitement nak nengok tu. macam tak start2 lagi. Macam yang tahun2 lepas, ujibakat pun kengkadang tu ada jugak lah nengok. Tahun ni.. langsung idak..



Kalau tahun lepas, sibuk tertanya-tanya siapa yang dapat masuk. Saper pulak yang awal2 lagi dah kena balik.. Tapi untuk season ni.. aku tak kesah pun.. pelik.. pelik.. Adakah faktor, dah hilang serinya citer ni.. ataupun faktor umur aku yang semakin meningkat dewasa? Eh.. ramai makcik2, nenek2, uwan2 yang suka nengok AF taw...!


Tapi.....



Nasib baiklah.....







Pengarah muziknya kendo uols..!!! Zaman sekolah-sekolah dulu... aku selalu nyanyi lagu Raja Ema berlatar belakangkan bayangan wajah dia uols...!!
"Ohhhhhh.. sayanggggg...
Engkaulah jejakaaa idamannnnnn..
Akulah yang menantiiiii..
Menyayangiiiiiiiii.........."


Dia dulu join kumpulan Gersang. Mula-mula, diorang berempat je.. Untuk album kedua rasanya, baru Acis join kumpulan tu. Sebelum dia masuk kumpulan ni, aku tau Wings & Search je... bila dia dah masuk kumpulan Gersang ni... terus Gersang jadi kumpulan no. 1 di hatiku ini.. Hehe. Sesapa yang minat dia masa tu, mesti notice yang dia suka pakai vest & tie koboi tiap kali keluar dalam media. Kan?


Kalau tak silap, masa dalam kumpulan Gersang ni pun, dia dah start cipta lagu. Rasanya lagu B29 dalam album Suratan Takdir (kalo tak silap aku ler..) back in 1989. Korang dah lahir ke time tu? Ataupun dah masuk tadika time tu? Album tu best , lagu tu pun best uols!!! (kalo dah suka. sumanyer best, ye dak??.. hehe). Tapi tak lama dalam industry, dia hilang. Hilang sebab study kat Berkley College of Music.



Dan tak lama lepas tu jugak, dia kawen. Owh... so sweet!!!! Aku suka tengok kalo dia main piano masa wife dia nyanyi. So romantic. I like..!!!! Dah anak dua dah dia... comel2 pulak tu..!! Comelnyerrrr paknyerr anak-anak dia....! :-)

Jadi.. untuk AF7 kali ini, tak kisahlah siapa nak menang, tak kisahlah siapa yang terkeluar, aku happy..! Sebab aku leh tengok muka dia hari2.. hingga ke konsert akhir nanti.. Yeay! Gambar-gambar adalah dari google image ye.. terima kasih Google Image..! Oh.. semakin hari rasanya semakin muda...!! Hiks!


Salam kasih.

4 comments:

KM:-) said...

ada jugak iye kumpulan ger ger (pinjam word ciktipah nih) ish ishh..

apa-apa harap akan buat yang terbaik dan menakjubkan.

ciktipah said...

B29 adalah lagu gersang yg plg tak best sekals occay!!!

adibah said...

KM,

Ada.,zaman sekolah2 dulu.. Tapi jangan di google.. nanti jumpa benda lain pulak ... hehehe

adibah said...

CikTipah,

Best apa... kata kumpulan rock.. kena la ada lagu headbanging sikit2..!