Thursday, March 19, 2009

Perjuangan Malam Jumaat


Sekarang ni, setiap malam Jumaat aku mesti penat. Mana taknya, perlu bertahan selama 3 jam. Selagi tak selesai dua tiga bab, selagi tu tak berhenti. Dalam masa 3 jam tu, cuma ada 30minit masa rehat. Itu pun cuma sempat solat Maghrib, kemudian, perjuangan perlu diteruskan..! Penat memang penat, letih tapi seronok!

Yang seronoknya, dapat ilmu baru. Dulu aku tak suka.. tapi sekarang ni, makin lama makin best. Makin mencabar. Makin menarik. Ada kerja yang kena buat sendiri. Ada kerja yang kena buat ramai-ramai. Kemudian kena test. Bila dah dapat result, baru tau okay atau tak okay.

Sekarang pun... aku penat....aduhai...


Mulai minggu lepas, setiap Khamis malam Jumaat, aku ada class nak kena attend. Very intersting class.. that's my comment for now. Nak tau prestasi, kena lah sit for mid-term exam dulu. Kelas mula jam 6.30ptg - 10.00mlm.. Penatnyer... tapi berbaloi.

Semoga semuanya baik-baik aja, InsyaAllah..


Salam kasih.

16 comments:

su said...

su doakan kejayaan yg termanis buat kak dib!

ape2pon kesihatan kene jaga tau ;)

Tijah said...

mmm...sempena mlm yg mulia ni....
aku cuba utk tidak berfikiran yg bukan2.

:)

singamaraja said...

Singamaraja melawat blog anda, salam kenal

kueh bakar said...

gudluck pada setiap malam jumaat!

zino said...

malam jumaat biasa la kalau penat pun hehe

ciktipah said...

mek berdebar2 dan berdesup kemari bila tgk tajuk dia uols. rupanye perjuangan sekolah! iskk...iskkk.

adibah said...

Su,

Terima kasih, su.. insyaAllah.. KakDib pun doakan yang terbaik untuk Su, Amin..

adibah said...

Tijah,

Malam Keliwon Jah... Malam keliwon..!

Hiks!!

adibah said...

Singamaraja,

Salam kenal.. singgah selaly ya..

adibah said...

KuehBakar,

Terima kasih, bro. Mudah2an.. insyaAllah

adibah said...

Zino,

Ye ke? Hehe..

adibah said...

CikTipah,

I am inesen and naive occay..!! *wink2

kueh bakar said...

tak tahu demam apa..tp bukan cikukunya laaa...ahaks

adibah said...

KuehBakar,

Get well soon :-)

KM said...

teruskan usaha usaha murni di malam jumaat tu iye. semoga hasilnya memberangsangkan. Namanya usaha, mesti penat tapi rewards nye best, tak gitu?

adibah said...

KM, insyaAllah.. thank you