Sunday, March 22, 2009

Shopping Time


Hajat di hati nak beli printer+scanner. Supaya senang nak print assignment etc. Tapi ada kawan tak setuju. Katanya membazir beli printer tapi pakai sekali sekala. Lagipun boleh buat kerja2 printing kat sekolah (dapat print free). Kalo tak pun ngelat print kat opis. Hehe.

Tapi aku tetap nak beli scanner. Senang. Nak scan gambar. Boleh gak kongsi kisah2 nostalgia zaman dahulu kala dulu-dulu. Lebih teruja lagi bila terbaca entry ini yang di post oleh CikTipah.
Specifications
Scan type
Flatbed
Optical scanning resolution
Up to 1200 dpi
Bit depth
48-bit
Gray scale levels
256
Multi feed detection
No
Auto document feeder capacity
None
Scan speed
10 x 15 cm colour photo to file: about 21 sec, OCR A4 text page to Microsoft® Word®: about 47 sec; 10 x 15 cm colour photo to share/e-mail: about 34 sec, PDF to email about 67 sec
Scan size maximum (flatbed)
21.6 x 29.7 cm
Media types supported
Paper (plain, inkjet, photo, newsprint, magazine articles), transparencies, 3-D objects
Scan file format
Windows®: BMP, JPEG, GIF, TIFF, TIFF Compressed, PNG, PCX, FlashPix (FPX), PDF, PDF searchable, RTF, HTM, TXT; Macintosh: TIFF, PICT, JPEG, GIF, FlashPix, Plain Text, PDF, HTML, Rich Text
Scan speed in preview mode
<10>
Control panel
2 front-panel buttons (Scan, Copy)
Operating temperature range
10 to 35° C
Operating humidity range
15 to 85% RH
Non-operating humidity
0 to 90% RH


Tadi survery di website HP. Aku tengok HP Scanjet G2410 ni. rasanya okay dah kot.. Balik keje esok nak pergi survey kat loyat, InsyaAllah.. . Nak round2 dulu.. survey kot2 ada scanner lain yang mungkin lebih baik dari ini. Aku tak perlu yang canggih manggih sangat. Setakat untuk kegunaan sendiri je..
Publish Post


Salam kasih.

6 comments:

cokolat said...

ko sok dah ada scanner jangan malas scan gambar ok!

adibah said...

cok,

orait!! kompom! huhu

zino said...

semuga bertemu idaman hati hehe

adibah said...

Zino,

Amin...... insyaAllah.. mudah2an..

KM said...

jomm gi loyat, saya pun ada urusan paduka baginda nak buat kat loyat.

adibah said...

KM,

Nak pergi jugak? Saya ada urusan memanda menteri di sana.. :-)