Monday, March 2, 2009

Pagi Jumaat

Pagi Jumaat, di opis;
Aku: Nora.. tingin nak gi JB la.. lama dah tak gi JB. Nak call CikTipah lah.. tanya dia free ke tak weekend ni nak jadi tourist guide akak.

Nora: Akak! Biar betul!

Aku: Betul ler.. (aku perati Nora pandang aku macam pelik je.. macam dia tak caya... macam aku baru lepas bungy jumping)

Dan kemudian aku terus text CikTipah,
"Nok, mek nak gi umah. Uols free tak?"
Sms aku dibalas dengan panggilan telefon. Secara ringkasnya CikTipah bersetuju untuk menerima kunjungan aku. Tima kasih, nok..! Lepas dapat green lite dari CikTipah, aku text Temanku bagitau yang aku nak ke JB. Dapat 2nd green lite. Yeay!



Aku sampai Puduraya pukul 3.30pm, tiket paling awal ke JB pukul 4. Okay jer la.. Dapat naik bas dua tingkat. Tapi pendapat peribadi aku.. aku tak berapa selesa naik bas dua tingkat. Sebab, sempit.. 4 seater. Bas pun ala2 berat semacam je.. macam payah nak balance je aku rasa. Lebih baik naik bas 3 seater. Lebih selesa. Lagipun bleh duduk sorang secara aman damai.



Sampai Larkin aku terus ke kaunter tiket untuk beli tiket balik. Aku siap bagitau kat akak kat kaunter tu "Kak, bas yang 3 seater ya. Saya tak nak bas double decker" Nasib baik ada, Alhamdulillah. Sama harga, RM31.10 dan lebih selesa.

Had a great time in JB. Entrynya menyusul nanti. Terima kasih CikTipah for the hospitality. "Aku bukannya bukak sepital" kata CikTipah. Ko memang sengal kreatif lahhhh!!! Ekekekekekkeke. Tima kasih daun keladi nok..! Kalo uols gi KL, seperti biasa, pintu lif rumah aku sentiasa terbuka. Tekan je sampai tingkat sepatutnya, pastu ko ketuk lah pintu rumahku ye.. sebab belum ada loceng yang boleh di ding dong bell..! Nantilah bulan depan aku pasang tawww..! Hiks!


Salam kasih.

6 comments:

ciktipah said...

make sure ko pasang loceng tuh. sok aku dtg takde loceng harus aku jerit sampai klcc dgr occay!!!

adibah said...

ciktipah,

yes madam! Kalo uols nak kondomaniam aku ni runtuh.. sila jerit hingga ke KLCC..!! Ekekekekekekekek!!!

KM-:) said...

... Kalo uols gi KL seperti biasa, pintu lif rumah aku sentiasa terbuka...<--mana buleh ni nok, nak jemput kena tulis Kalo uols datang KL, bukan Kalo uols gi KL, kang ticer su marah salah grammar tatasusila nih hehe

*me tingat bila lalu depan umah sedara mara kt kg ..dorang menyapa dgn kata "tak singgah dulu ke?" bunyik seolah2 jgn singgah je kan hehe

cokolat said...

naper cik tipah suka menyamar niii??? pukul kang cik tipah ni kang.. buat cok keriru je tau!!!!!

bestnyer dib ko dapat jenjalan gituuu... ada cik tipah bawak ko ke clubbing ke, karok ke?

adibah said...

KM,

Salah ye?? Kompius ler.. kompius..

adibah said...

Cok,

Ittew nama glamer dia tu.. hahahaha