Monday, June 1, 2009

Dan Sebenarnya...



Seperti yang dijanjikan, aku bawak Dikna ke Taman Tasik Titiwangsa untuk jogging. Pagi tu, seawal pukul 6, dia bangun dah.. terus kejut aku.. "Dah pukul 6.. jom lah bersiap nak gi jogging". Aku bukak mata.. capai handphone.. tengok jam.. then.. aku kata "Dik... baru pukul 6... tunggu sampai alarm jam bunyi nya... (6.40am)." Acara tidur bersambung semula... untuk masa tambahan 40 minit.


Sampai kat Taman Tasik Titiwangsa dalam pukul 8pagi. Dikna tak sehat sebenarnya, batuk & selsema.. (i was so worried, terus bawak dia gi klinik... virus kan ada di mana-mana sekarang ni).. tapi still nak jogging. But then, baru pusing tasik 1 round dia dah ngadu penat. Nak duduk. Aku ajak jugak dia pusing lagi sekali.. tapi sampai 1/2 jalan, dia ajak duduk lagi. Lepas tu sibuk tanya.. "dah pukul berapa?" berkali-kali..




Dan sebenarnya.........



.
.
.
.
.
.













dia nak tunggu pukul 9. Bila dah pukul 9.. dia ajak aku pergi kat kawasan rekreasi kuda. Saat yang dinanti-nanti setelah sekian lama.. Nak menunggang kuda. Sampai kat sana, terus gi kat kaunter. Tengok harga. Satu pusingan RM1. Aku tanya Dikna, nak berapa round? Dikna jawab "Sepuluh!!". Adoilaaa... mau pening kuda tu bawak pusing 10 round, dik... Aku kata kat dia.. "okay, 5 round cukup".



Ada gaya tak? Hehe..


Abang kuda neh.. tiap kali aku halakan kamera, mesti dia pose2 pandang tempat lain.. malu yek bang? ehehehe

Enjoying her moment


Tengok tu.. senyum sampai ke telinga... terus hilang batuk selsema.


Tak ramai sangat orang kat Taman Tasik Titiwangsa hari tu, mungkin sebabkan ramai yang balik kampung ataupun gi bercuti sempena cuti sekolah ni kan.. Aku rasa tak lama lagi.. aktiviti naik kuda kat Taman Tasik Titiwangsa ni akan jadi routine di hujung minggu.




Salam kasih.

10 comments:

kueh bakar said...

budak2 memang pandai 'planning'...
hahahaha..thumbs up to dikna!

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

Good job, Dikna. Sila buat lagi. Hehehehe. Mcm drama x?

Hazey said...

Eh, takkan Dikna je tunggang itu kuda? Yang empunya blog tak join sama ke??

ciktipah said...

ko rasa kalo kita naik kuda tu berdua abang kuda tu nak ke bwk pusing2 cenggitu nok?

adibah said...

KuehBakar,

Nasib baik satu round RM1.. kalau satu round RM10, bagi je la dia naik kuda kepang. hahaha

adibah said...

hazerin,

mmmm Dikna kalau masuk cerita "anak wayang" boleh menang sis!!! :-)

adibah said...

Hazey,

Ko jangan bebuat nok.. aku datang dekat ngan kuda tu.. terus kuda tu mintak hampunnnnn!!! Ekekeke

adibah said...

cikTipah,

Aku rasa abang tu lari dulu nok... sebab kuda dia nanges mintah hampun!!!! Wakakaakakakakakaka

edzlin007 said...

wahh 1 round singgit je..... ini bukan parents je penin, dgn kuda tu skali pening.haha

dikna lawa

adibah said...

edzlin007.. kuda pening aaa Dikna nak ajak pusing 10 round.. hahaha

Dikna lawa? tengok ler saper kakak dia.. ekekekekek.