Saturday, June 6, 2009

Sushi + Kopi


Aku ke kampus seawal 9 pagi tadi. Dah janji dengan Ida, untuk buat discussion on Business Law. Exam pukul 3ptg, jadi sempat jugaklah beberapa jam, untuk wrap-up semua yang dah kami duk study secara solo. Aku pernah nampak student law berborak sesama sendiri, pasal law teori & cases masa tengah tunggu time nak exam.. . Kalau buat style borak macam tu, lebih mudah ingat. Tu yang kami buat tadi. Alhamdulillah.. memang mudah nak ingat.



Balik dari exam, aku duk pikir nak makan apa for dinner. Singgah kat Jusco AU2, masih lagi duk fikir, nak makan apa... Masa gi supermarket Jusco, aku nampak kaunter sushi.. terus aku amik sushi.. tak banyak pilihan.. jadi aku amik jer apa yang ada..


Then, terasa nak pi Stabak. Nak order apa ye? Kalo nak order Frappucino... ish.. takmo aaahh.. asik2 Frappucino je... tukar seleralah kali ni. Terus aku teringat kat drink yang CikTipah order hari tu.. nampak sangat menarik. Terus aku text cikTipah, tanya dia apa nama menda yang dia order tu. Sepantas kilat pakar Stabak ittew telah memberi jawapan.. dan berjaya jugaklah aku mengorder minuman ini..

Ice Caramel Mocchiato (bobolit lidah den nak nyobut eh...)


Sodap ehhhhhhh......!!!! Karen banget!!!! Rasa hilang stress segala.. Rasa lega bila dah habis exam ni.. Alhamdulillah...



Salam kasih.

10 comments:

Anonymous said...

nampak sedap je tu tak pandai makan sushi ni hehe

zino said...

oops anoy tu zino

FARA said...

sedapnya ayaq tuu.....tadi fara pe makan ngan family kat bandar baru bangi.. makanan orang indon ! sedap bangat !!!! waduh2 dgn tempenya yang digoreng rangup, gado gado.. nama kedai tu restoran apa tah ???? makan la kami dlm 6 orang... nak tau kena berapa? rm105. mak aiii mahai nak mampus..org pun tak dak kat situ...

adibah said...

anonymous,

senang je.. masuk lam mulut + kunyah.. hehe

adibah said...

zino,

hehehehehe.. lupa nak buh ID ye.. How's kerteh?

adibah said...

Fara,

pi restaurant Ayam Penyet kah? mahai sebab tak ajak i ler tu.. cuba ajak i.. dapat student rate you... hiks!

FARA said...

betui2.. ayam penyet !!! restoran apa tu huh ? mahau sgt !

adibah said...

Fara,

Hehehe.. restaurant tu femes la.. banyak francise kat malaysia ni.. memang restoran indonesia.. :-)

edzlin007 said...

waahhh sedapnyaa...dua2 my fav...

adibah said...

edzlin,

best kan? :-)