Friday, June 5, 2009

Lelaki Itu


Can't wait for the Lelaki Ini Concert @ Istana Budaya next month. Kenapa aku suka dia? Orang duk kata.. dia lembut, nyah, gay watsoever.. aku tak dulik..! Katalah apa sahaja.. aku tetap sokong dia. Sebabnya..

1. Dialah satu2nya artis lelaki yang menghiburkan aku dari aku kanak-kanak umoq 9 tahun sampai ler ke sekarang..

2. Dialah satu2nya artis lelaki yang aku pernah nampak dengan mata aku sendiri, pergi surau untuk solat Maghrib sebelum buat show... (u should see how stunned i was when we're in the lift with few others dari surau nak ke tempat show... dah lah aku memang suka tengok muka orang lepas solat... cair beb..!)

3. Dialah satu2 artis lelaki yang bila aku pi tengok show dia.. rasanya macam cuma ada aku dan dia je dalam dewan tu... orang lain semuanya tiba-tiba lenyap.. satu persatu...

Cuba on speaker.. boleh dengar lagu dalam blog ini.. Anuar Zain nyanyi lagu Bukan Dirku (Samson) masa konsert SureHeboh few years back... owh how I love him.. and the song too..







Bukan Diriku - Samson


Setelah ku fahami ku bukan yang terbaik
Yang ada di hatimu
Tak dapat kusangsikan
Ternyata dirinyalah yang mengerti kamu
Bukanlah diriku ..

Kini maafkanlah aku
Bila aku menjadi bisu kepada dirimu
Bukan santunku terbungkam
Hanya hatiku berbatas 'tuk mengerti kamu
Maafkanlah aku..

Walau ku masih mencintaimu
Ku harus meninggalkanmu
Ku harus melupakanmu
Meski hatiku menyayangimu
Nurani memerlukanmu
Ku harus merelakanmu

Dan hanyalah dirimu
Yang mampu memahamiku
Yang dapat mengerti aku

Ternyata dirinyalah
Yang sanggup menyanjungmu
Yang ramah menyentuhmu
Bukanlah diriku..


Harap-harap dia akan nyanyi lagu ni.. masa konsert nanti.. & lagu Perpisahan & lagu MyBaby You..



Salam kasih.

8 comments:

kueh bakar said...

frankly speaking..
sore dia best..
aku rase dia robbie wiliam mesia...
heh!

adibah said...

kuehbakar,

aku sayang kau!! hahahaha

FARA said...

memang suara dia sedap sgt !!! tapi dah duduk kat kl ni dah kat 3 thn tapi tak dapat langsung nak jumpa dia... sedih betui !!!! wwwwaaaaaaaa.......

adibah said...

Fara,

welcome to my blog...

sedap kan...? jom laaa... :-)


singgah selalu ye..

ciktipah said...

nok ko ada detail pasal konsert ni ke? iskk...entry ni membuatkan aku 80% nak pegi. wani pun dok pujuk2 suh aku mari sama.

adibah said...

ko check la kat facebook nok... ada kat sana.. ataupun masuk kat tiketbiz.com rasanya..

UnGu VioLet said...

salam kenal.. salam ziarah.. really nice site!!! ade masa, singgahla ke terak UNGU VIOLET pulak..

adibah said...

unguviolet,

salam.. salam.. terima kasih..

datang selalu ya.. :-)