Wednesday, June 24, 2009

Masa Mengintai KureKure Mandi


Korang dah gaji? Aku dah gaji dah .. dah surut dah pun. Haha. Transfer sana, transfer sini.. tinggal 36 ringgit jer dalam purse. Kalo peragut ragut purse aku, confirm nyesal seminggu! Padan muka ko! Buat penat je sentap2 purse aku yang takda duit nih.. Tapi kalo ko nak jual purse aku boleh.. genuine leather yew... ! Balik jugak la modal duit minyak moto.. Hahaha..


Untuk meraikan hari gaji, semalam jugak aku bawak KureKure gi mandi. Mandi 2minggu sekali je dah cukup... mandi selalu kang demam pulak nanti.. Bulan ni besday KureKure yang ke3. Bila birthday, memang sakit aaa.. insurance, roadtax segala... Tapi takpa.. demi cintaku padamu, ku korbankan segalanya untuk ko, KureKureku. Asalkan kau jangan hampakan aku sudeh ye KureKure. Don't you ever hurt me.. or hurt yourself.. we're meant for each other tau, KureKure.


Masa aku mengintai Kurekure mandi, titiba datang sorang akak ni.. naik motorsekal. Suh MatBangla tu cuci motorsekal dia. Pastu dia duk sebelah aku.. Time tu aku tengah duk baca buku citer, tapi bila dia duk senyum2 ngan aku.. jadi.. aku tutup ler buku citer. Kurang sopan lak kan.. orang dah duk sebelah nak borak ngan kita, kita wat dunno je.. sian dia yew... !



Aku start the conversation, "Balik hantar anak gi sekolah ke kak?".. Bila aku dah bukak gelanggang, dia pun rancak bercerita. Pok pek pok pek bla bla bla.. citer itu gini ngan aku. Termasuk la bab politik, isu semasa di kawasan kejiranan, pasal budak hilang, pasal traffic jam, post office, orang tua nak amik pencen etc.. Ye.. aku layan je akak tu.. Aku pasrah!!


Lepas tu dia masuk pulak cerita pasal dia baru lepas buat kenduri kawen anak buah dia, kat dewan sebelah tempat mandi Kurekure nih... Event management semua anak buah dia buat. Daripada mak andam, decoration, pelamin, tarian (siap tarian..aku terfikir macam GongXiFaCai plak ekekeke), mandi lulur etc anak buah dia buat. Aku pun ye kan je lah apa yang dia borak tu.. sambil melayan SEPERTI penuh minat. CikTtipah, EncikAhmad tot us well on this kan??


Bila aku dah nak balik tu.. dia huloq kad... seraya berkata;


"Adik, kalau nak buat majlis nanti... kontek la anak buah akak tu.. semua dia boleh sedikan untuk adik, dari A sampai Z. Kalau adik nak buat kat dewan ni pun takpa. Kontek je anak buah akak tu, bagitau kat dia, akak bagi nombor dia kat adik".


Aku amik kad yang dia hulur tu.


Tapi dalam hati aku teringinnnnnnnnnnn sangat nak tanya dia...


"Akak... adakah akak ni keturunan AhliNujumPakBelalang ??" Hahaha..


Rupanya ada rahmat disebalik kejadian tu.. Dapat jugak aku update blog. Jadi satu entry. Hehe.




p/s: Dear friends, i'm okay.. no worries.. aku tak nangis pun..! Thanks for your concern..*hugs


Salam kasih.

12 comments:

linn said...

akak tu pakai topi cenggitu ke nok?

*tetiba jadik begitu strettt dan naif sekali.

adibah said...

linn,

bukan topi jer gittew nok... dengan mata2 dia gittew..!! ko nak pinjam earing dia tak??? lawa...!! <- layannnnn!!!! ekeke

Mr PenyuBiru said...

moral of de story : kalu anda tiada idea berblog, pergilah basuh kereta.hik3..

adibah said...

MrPenyuBiru,

Mung memang terrer!!! Hehe..

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

no worries kak. patah tumbuh hilang berganti..waaaaahhhh gitu.

adibah said...

hazerin,

insyaAllah..Tq.

patungcendana said...

jom kita happy2...:-)

adibah said...

Patungcendana,

Jom!!! Aku nak ikut kau ke pantai...tengok ombak..

edzlin007 said...

hehe ingatkan betul2 nak terima servis tu, rupanya idea tuk blog. wah, kurekure dilayan dgn baik skali. eppi besday kurekure

adibah said...

edzlin,

hehehehe... Kure2 says thank you..:-)

Hazey said...

Bagus lah tu, kalau nak gunakan service diaorang tu, leh la terus contact, tak payah nak carik-carik lagi... *kenyit mata...

adibah said...

Hazey,

hehehehe.. takmo lah.. nak simple & sweet & beautiful pics!! :-)