Tuesday, June 2, 2009

Karipap@Mini Gathering


Sabtu lepas.. Sabtu lepas memang paling bz. Macam-macam benda jadi sepanjang hari tu. Sabtu lepas jugak lah.. Busu buat mini gathering kat rumah dia. Sebenarnya sebab nak menyambut menantu2 baru yang datang bertandang buat kali pertamanya ke rumah Busu.


Busu prepared spagethi yang sedap, ciken chop & coleslaw. Yummy..!


Dan buah2an tempatan.. manggis dan rambutan. Aku duk ngadap manggis.. lama sungguh tak makan buah nih..


Ami&Busrah bawak satay kajang. Pun sedap gak..


Aku pulak bawak karipap. Jumaat malam lagi aku prepare inti ayam+kentang. The rest tu, aku buat on Saturday. Lama sungguh tak buat karipap nih.. nasib baik masih belum lupa cara2nya. Haha.


inti karipap kentang + ayam

Pack nak bawak ke rumah Busu. Aku tak goreng siap2 sebab kalo dah sejuk.. tak best sangat..

The final product yang digoreng oleh tuan rumah. Panas!! Panas!!


Dah lama kan takda entry masak-masak nih.. Nanti kalau rajin... aku tulis lagi cerita pasal sessi masak2..



Salam kasih.

6 comments:

kiki said...

Lapar nya perut, ashik tengok makanan.. ha ha..

ciktipah said...

alamak....mokte!!! ai loikeeee. nak carik laa nnt kt kedai.

adibah said...

Kiki,

lapar?? sila .. silakan makan.. :-)

adibah said...

ciktipah,


hehehehehehhe jom kenduri rambutan

edzlin007 said...

wahhh bestnya...rambutan....tempat saya cuma byk manggis dan durian je, rambutan tak npk lg

adibah said...

edzlin kat mana? rambutan, durian & manggis semuanya fevret ... best giler!!