Thursday, June 11, 2009

Semalam - 10June2009

Kisah 1

Semalam, balik dari ofis, bila sampai rumah, tengok decorder astro off! Try on kipas.. tak pusing-pusing!! Ah sudah!!! Takda letrik.. Panik melanda..! Cemana nak iron tudung, iron baju nih?? Baru teringat notis dari management kata hari ni takda letrik sampai 6pm!! Oh gosh..!!! Aku perlu iron baju sebelum 4pm. Panik weh..!! Terfikir.. kalo takda letrik jugak... terpaksalah gi ofis tumpang iron (boleh???) huhu... Mujurlah kerja TNB selesai sebelum 4pm. Sempat jugak aku iron segala...! Alhamdulillah. Phewww....!!


Kisah 2

Semalam, masa bersiap2 nak keluar, mata berair. Aku lap mata dengan tissue tiba2 aku perasan yang pandangan kabur sebelah kiri. Mana pulak perginya contact lense aku nih?? Kelip2 mata.. takda pun tanda2 lense beralih ke belakang. Siram dengan air pun.. takda jugak rasa pedih. Panik lagi!!!! Aduh... Last-last aku call ofismate, tanya cemana nak buat.. dia suruh aku check kat tissue.. kalau2 ada lense melekat kat tissue. Aku pun amik balik tissue dari tong sampah (yucckkk!!) dan check.. memang betul.. lense aku tu dah kering giler dan melekat kat tissue.. Lega....!

Taraaaa... see... masih boleh senyum.. padahal sebelum tu .. berlaku "panic attack" sebanyak dua kali!! Hahaha.


Kisah 3

Dan semalam juga, 10 June, cukup 18 tahun aku pakai tudung. Masa tu aku form 6 main-main (sementara tunggu panggilan ke ITM). Seronok sekolah form 6 main-main ni... pergi sekolah saja2 untuk jumpa kawan2, borak2 dan gosip2. Hehe. Bila time ujian aku boleh kata kat cikgu "Cikgu, saya tak yah amik exam ye.. sebab nak gi ITM ni...". Padahal surat tawaran masa tu belum sampai.. hahahaha.. Aku respect pada student2 form 6.. they really work hard for their STP. Bayangkan belajar untuk exam for 2 years.. banyak giler nak di study..!! Aku rasa, kalau aku stay kat form 6... mesti hidup jadi huru hara.. huhuhu,..




Salam kasih.

8 comments:

patungcendana said...

betul tu...form 6 memang sangat mencabar...

kalu aku pun...confirm fail...

contact lens dah ok?...

re:...betul kau nak tolong jerit untuk aku ni?...:-)

Ana Ali said...

hahaa..dib sebab tu lah aku dah give up pakai contact lense..selalu jadik begitu jugak..

P/s haha penat balik bercuti tapi enjoy, teman ku bercuti juga kah?

adibah said...

PatungCendana,

Aku pun yakin sangat.. aku akan fail form 6.. Lense dah okay.. Alhamdulillah...

betul.. aku sungguh2 hehe :-0

adibah said...

Ana,

Aku kadang2 je guna contact lense nih.. cuma hari tu kelam kabut dengan takda letrik etc.. tu yang jadi macam tu..

edzlin007 said...

hehe sal form 6 tu, sama je dgn saya. contact lense tu pakai balik ke. sorry tanya, saya tak penah guna contact lense

adibah said...

edzlin,

lense tu dah tak boleh guna.. kena amik yang baru.. cuba lah pakai lense.. amik yang kaler2 .. :-)

FARA said...

betul..betull..betull... saya ni contoh org yg masuk form 6, mmg sedih sgt sbb kawan2 lain dah masuk u tp cek dok pakai lagi baju sekolah... bukanlah bertambah bijak pun sbb mmg tak interested langsung tp bila dah mak paksa, redah sajalah.....

adibah said...

Fara,

takpa.. setiap yang berlaku tu ada hikmahNya.. kalo masuk U.. mungkin tak keje kat opis lama dan bertemu jodoh.. kan cheq kan???