Friday, June 19, 2009

Bila Resah


Aku diuji lagi tadi.. dengan satu ujian yang tak disangka... bukan seperti ujikaji di makmal yang dah tau steps and procedure dan juga boleh dijangka keputusannya.. Hati jadi resah. Bagi aku ini adalah ujian untuk aku terus maju.. bukannya untuk aku berhenti dan undur diri.. Chaiyo! Chaiyo!


Bila resah macam ni.. aku pun nyanyi lah lagu dalam blog ni sekarang..



Bila resah
Ingat saat indah
Bila rindu
Ku nyanyikan lagumu <-- lagu kamu itu lagu apa ye.. hehe
Sehari ku rasa
Bagaikan setahun
Menunggu tibanya
Owh bahagia...




Nyanyi lagu ni sekuat hati.. tapi hanya kuat dalam hati. Tanpa suara. Tapi penuh rasa. Aku anggap keresahan ini adalah dugaanNya dan cabaran untuk aku.. Mudah2an diberi kekuatan untuk menghadapi segala cabaran ini.. Amin..



Salam kasih.

4 comments:

ZULKIFLI MOHAMED said...

Salam Adibah,

"moga resah kamu cepat beredar"...,

"keresahan perlu untuk menghidupkan semula motivasi diri" (mungkin ya, mungkin tidak !)

adibah said...

Zul,

Salam. InsyaAllah.. mudah2an..

LiNda said...

moga resah bertukar gumbira .

adibah said...

Linda,

InsyaAllah.. mudah2an.. Nanti singgah lagi ye.. :-)